21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Κ.Υ. Ραφήνας σβήνει έξι κεράκια των επίσημων εγκαινίων του

Το Κ.Υ. Ραφήνας σβήνει έξι κεράκια των επίσημων εγκαινίων του

Ο Σωτήρης Ζώτος π. Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ ανακαλεί στην μνήμη του το χρονικό των εγκαινίων του Κ.Υ. Ραφήνας που σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου κλείνει 6 χρόνια απ’ την ημέρα εκείνη.

Γράφει ο Σωτήρης Ζώτος

Σαν σήμερα το 2014 εγκαινιάσαμε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, μου φαίνεται σαν χθες και όμως έχουν περάσει 6 χρόνια.
Λειτούργησε στους χώρους των εξωτερικών Ιατρείων του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Νταού Πεντέλης, που ανακαινίστηκαν εξ΄ ολοκλήρου και εξοπλίστηκαν με δωρεά του κ. Θανάση Μαρτίνου, που είχε αποδεχτεί αμέσως την πρόταση μας και ως μόνο όρο είχε θέσει να τεθεί σε λειτουργία αμέσως μετά την αποπεράτωση των έργων.
Είχα την τύχη και την τιμή ως αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, να επισκεφθούμε τον Δωρητή μαζί με τον τότε Δήμαρχο Ραφήνας κ. Χριστόπουλο και να υποβάλω το αίτημα της Δωρεάς για λογαριασμό της Πολιτείας.
Είμαι υπερήφανος γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, το έργο τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ και έκτοτε, με 38 Ιατρούς, 20 ιατρεία -15 ειδικοτήτων- και σύγχρονα εργαστήρια, εξυπηρετεί πάνω από 90000 συμπολίτες μας τον χρόνο.
Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι στην Ραφήνα ενσωματώσαμε αμέσως τις υπηρεσίες και τους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και έγιναν πράξη πολλές καινοτόμες δράσεις.
Ο Χώρος του τέως Νοσοκομείου φιλοξενεί ειδικό σχολείο, ενώ με την συνεργασία του Δήμου Ραφήνας, στον οποίο παραχωρήσαμε τις εγκαταστάσεις και με την συνδρομή του κ. Μαρτίνου, λειτουργούν σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο και Ανοιχτό Στάδιο για τις Ανάγκες της Νέας Γενιάς.
Είναι ένα επιτυχημένο ΣΔΙΤ με συνεργασία Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Ιδιώτη δωρητή με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δωρητή και τις Δημοτικές Αρχές Ραφήνας για την συμπαράσταση, πολλά συγχαρητήρια στην πρώην και νυν Συντονίστρια, τους Γιατρούς και τους Υγειονομικούς, που κρατούν ψηλά το επίπεδο λειτουργίας του.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα