26.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑVariety Voyager το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που δένει στο λιμάνι της Ραφήνας

Variety Voyager το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που δένει στο λιμάνι της Ραφήνας

Οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004 απετέλεσαν σταθμό εκτέλεσης πολλών και σημαντικών έργων στην αν. Αττική, όταν αρκετοί δήμοι διεκδίκησαν τον τίτλο του ολυμπιακού δήμου, πλην της Ραφήνας λόγω κοντόφθαλμης πολιτικής της τότε δημοτικής αρχής.

Εκείνη την εποχή έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι ο ελλιμενισμός κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ραφήνας με την παράλληλη υλοποίηση του master plan του λιμένος και την ανάπτυξη του οδικού δικτύου, που αν δεν συναντούσε τα γνωστά εμπόδια αρνητικής στάσης – που επικράτησαν τελικά – θα αναβάθμιζαν αισθητά την εικόνα της Ραφήνας σε πόλη-λιμάνι υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Δυστυχώς τίποτα απ’ αυτά δεν έγιναν, με το σημερινό αποτέλεσμα μιας πόλης που ασφυκτιά αναζητώντας ταυτότητα κι ένα λιμάνι που συνεχώς διευρύνεται παρά τα προβλήματα στην απρόσκοπτη προσβασιμότητα σ’ αυτό, χωρίς να προκαλείται τεράστια όχληση στην πόλη.

Με τούτα και με κείνα η πόλη μένει στάσιμη ενώ το λιμάνι υποδέχτηκε σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα ελλιμενιστεί σ’ αυτό, κατόπιν των συντονισμένων προσπαθειών του ΟΛΡ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, για 2-3 μήνες, με προοπτική να ξεκινά τις κρουαζιέρες του με βάση το λιμάνι της Ραφήνας.

Ένεκα τούτου προκύπτει οικονομικό όφελος για τον ΟΛΡ τα τέλη ελλιμενισμού και πλαγιοδέτησης που θα πληρώνει βάση ΦΕΚ το κρουαζιερόπλοιο και για το δήμο το νερό που θα καταναλώνει το οποίο χρεώνεται γενναία.

VARIETY VOYAGER

«Φανταστείτε το πλωτό σπίτι σας στο κομψό, σύγχρονο υπερσύγχρονο Mega Yacht που πλέει τις θάλασσες με το όνομα VARIETY VOYAGER, κουνώντας τη σημαία της μέσα από τον άνεμο» λέει η εταιρεία απευθυνόμενη κυρίως σε ταξιδιώτες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας που προτιμούν να ταξιδεύουν μ’ ένα μικρό, σχεδόν οικογενειακό κρουαζιερόπλοιο για άνετες κι αξέχαστες διακοπές σε λιμάνια και μέρη που δεν μπορούν να προσεγγίσουν υπερμεγέθη κρουαζιερόπλοια.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα