21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο – Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο – Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να φτάσει τους 0 βαθμούς στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας.

Χειμωνιάτικο αναμένεται το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον όσον αφορά τις θερμοκρασίες ωστόσο δεν θα λείψουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποιες συννεφιές τοπικά αυξημένες που τις πρωινές ώρες θα δώσουν μπόρες στις Σποράδες, στην Εύβοια στην ανατολική Αττική, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Προς το απόγευμα και το βράδυ οι όποιες διάσπαρτες βροχές θα περιοριστούν στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη βόρεια Κρήτη.

Στο μηδέν ο υδράργυρος

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας η Κυριακή θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές βροχές ίσως εκδηλωθούν στη νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Προς το βράδυ θα έχουμε αλλαγή του καιρού με αξιόλογες βροχές στα δυτικά, στα νοτιοανατολικά και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 -τοπικά και 7- μποφόρ. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να φτάσει τους 0 βαθμούς στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας. Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Αττική

Η Αττική θα έχει σύννεφα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα βόρεια και ορεινά, αυτά δεν αποκλείεται να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές ή και παροδικές χιονοπτώσεις. Μετά το μεσημέρι βροχές μικρής διάρκειας και έντασης ίσως επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λιακάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία και το βράδυ ξαστεριά. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα