24.2 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒάιος Σύρρος: Φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Δύο ερωτήματα προς ηγεσία Π.Σ.

Βάιος Σύρρος: Φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Δύο ερωτήματα προς ηγεσία Π.Σ.

Δύο καίρια ερωτήματα θέτει ο δημοσιογράφος του star Βάιος Σύρρος σχετικά με τη φονική φωτιά στο Μάτι, όπως πιο κάτω ακολουθούν ξεκινώντας από αποσπάσματα επισημάνσεων του εισαγγελέα:

Εισαγγελέας: «Απόλυτη έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες φαίνεται να λειτουργούσαν εντελώς συμπτωματικά και χωρίς κάποιο έστω στοιχειώδη συντονισμό»… «Ήταν τέτοιου βαθμού και βαρύτητας η έλλειψη οργάνωσης, που ακόμη και αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη πυρκαγιά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (σ.σ. κακές καιρικές συνθήκες) που την κατέστησαν στην εξέλιξή της καταστροφική, είναι βέβαιο ότι η ίδια κατάσταση θα επικρατούσε και σε πιο απλά συμβάντα»!
ΕΡΩΤΗΣΗ: αυτό το χάρβαλο το προκάλεσε άραγε μόνο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής που ξηλώθηκε; Όλοι οι υπόλοιποι τι απέγιναν; Πήγαν σπίτι τους ή πήραν κλάρες;
Κάποιοι πάντως, σύμφωνα με τον ανακριτή δούλευαν υπογείως για να αποκρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Γι’ αυτό και η πρόσφατη έφοδος στο κέντρο επιχειρήσεων. Υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες, σύμφωνα με τον ανακριτή, για περιπτώσεις σκόπιμης απόκρυψης στοιχείων από συγκεκριμένες υπηρεσίες, τακτική που εμπόδιζε την πλήρη αποτύπωση της εικόνας, για τα όσα έλαβαν χώρα την πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν προσβάλει και δεν προβληματίζει άραγε κανέναν αυτή η εισβολή των ανακριτικών αρχών με αστυνομικούς τις δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος; Ποια εμπόδια, από ποιους και σε ποιες υπηρεσίες έμπαιναν αυτά τα εμπόδια; Η καρδιά της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ήταν το αντικείμενο ελέγχου, όχι κάποιο μαγαζί της παραλιακής. Ο ανακριτής πήγε σε κάποια γραφεία. Δεν είδαμε καμιά αντίδραση, λες και δεν έγινε ποτέ! Αναμένουμε ακόμη…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα