20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒάπτιση Παναγιώτη - Αντώνιου Κικίλια: Το τάμα Μπαλατσινού - Πρόσκληση μόνο σε...

Βάπτιση Παναγιώτη – Αντώνιου Κικίλια: Το τάμα Μπαλατσινού – Πρόσκληση μόνο σε εμβολιασμένους και νονός έκπληξη

Ο ερχομός του γιου της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια ήταν επεισοδιακός, αφού – όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια η Μπαλατσινού- κινδύνευσε κατά τη διάρκεια της γέννας ενώ και ο γιος της έμεινε παραπάνω στο μαιευτήριο και οι γονείς του έκαναν πρωτοχρονιά στη Μεθ νεογνών.

Τελικά, ο μικρός γιος του Βασίλη Κικίλια πήρε εξιτήριο σχεδόν ένα μήνα μετά τη γέννησή του και οι δυο γονείς τον πήραν στο σπίτι τους.

Μιλώντας για τις επιπλοκές που είχε η Τζένη Μπαλατσινού είχε πει:

“Είχα προαίσθημα πως θα είναι δύσκολος τοκετός. Είχα ένα πολύωρο και δύσκολο χειρουργείο και ο Βασίλης ήταν μέσα σε όλη τη διάρκεια. Περάσαμε μια σκληρή δοκιμασία και αυτό μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τις μέρες που έμεινα στην Εντατική κατάλαβα πως μεγαλώνοντας θέλω να βρίσκομαι εκεί που επιθυμώ και μόνο. Κάναμε Πρωτοχρονιά με τον άντρα μου στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών δίπλα στο παιδί μας και προσευχόμασταν να πάμε γρήγορα σπίτι όλοι μαζί”.

“Νιώθω ευγνωμοσύνη που όλα πήγαν κατ’ ευχήν και είμαστε όλοι μαζί σπίτι μας, υγιείς”.

Το τάμα της Τζένης Μπαλατσινού για τον γιο της

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είχε μιλήσει το τάμα της Τζένης Μπαλατσινού, μετά την περιπέτεια που πέρασε στη γέννα:

“Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας έχουν περάσει τα πολύ δύσκολα, τα έχουν αφήσει πίσω τους και τους αξίζει κάθε ευτυχία. Μου έλεγε ένας φίλος που τους ξέρει καλά ότι όντως η Τζένη κινδύνευσε πάρα πολύ, έκανε τον Υπουργό Υγείας να φοβηθεί κάποια στιγμή για το αν όλα θα πάνε καλά”.

“Αλλά επειδή και η Τζένη είναι ένας άνθρωπος πολύ πνευματικός, που πιστεύει εννοώ στο Θεό, και έχει κάνει και δουλειά με τον εαυτό της, όλα πήγαν καλά και δεν είναι τυχαίο που θέλει να εκπληρώσει το τάμα της. Της ευχόμαστε τα καλύτερα, φυσικά και στους δύο και στο παιδάκι τους”.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο kikilias junior θα πάρει δύο ονόματα: Το Παναγιώτης που είναι το όνομα του πατέρα του Βασίλη Κικίλια, και το Αντώνης που το επέλεξε η Τζένη Μπαλατσινού μετά από το τάμα που έκανε στον Άγιο Αντώνιο, ένα εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι του Ευαγγελισμού στην Πάτμο, εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της γέννας.

Η βάπτιση σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο και ο νονός έκπληξη

Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, η βάφτιση του γιου του Βασίλη Κικίλια και της Τζένης Μπαλατσινού θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο νησί της Πάτμου.

Έκπληξη με τους νονούς του Παναγιώτη – Αντώνιου που θα είναι ο κουμπάρος του ζευγαριού και προπονητής μπάσκετ, Ηλίας Καντζούρης, η πολύ καλή φίλη της Τζένης, η επιχειρηματίας, Βιολέττα Λάππα.

Αλλά δεν θα είναι μόνο αυτοί, αφού ο γιος της Τζένης Μπαλατσινού, Μάξιμος Κωστόπουλος θα βαφτίσει και αυτός τον αδελφό του.

Το όνομα Παναγιώτης τιμά τον πατέρα του Βασίλη Κικίλια και το όνομα Αντώνιος προέρχεται από το ομώνυμο παρεκκλήσι (του Αγίου Αντώνιου) στη γυναικεία μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου είχε κάνει τάμα η Τζένη Μπαλατσινού.

Η Τζένη Μπαλατσινού βρίσκεται ήδη στην Πάτμο για τις προετοιμασίες του μυστηρίου το οποίο θα γίνει με ελάχιστους προσκεκλημένους. Ο Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί στο νησί μία μέρα νωρίτερα.

Η παράκληση στα ΜΜΕ

Η επιθυμία του ζευγαριού είναι να μην παραστούν καθόλου εκπρόσωποι των ΜΜΕ στην οικογενειακή τους στιγμή, την οποία έχουν επιλέξει να βιώσουν ήρεμα, με κατάνυξη και ιδιωτικά, αλλά και για να μη δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση ο οποιοσδήποτε συνωστισμός.

Σε επιστολή τους που εστάλη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα του μυστηρίου της βάπτισης του γιου μας, καθώς και την απόφασή μας να μην επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, φωτογράφων κτλ, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ούτε στην εκκλησία, ούτε σε άλλο χώρο στο πλαίσιο της βάπτισης ή συνδεόμενο με τη βάπτιση, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός και να τηρηθούν πλήρως οι υγειονομικές οδηγίες και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σας ευχαριστούμε, Βασίλης Κικίλιας – Τζένη Μπαλατσινού”.

Μόνο εμβολιασμένοι στη βάπτιση

Στο μυστήριο οι παρευρισκόμενοι δε θα ξεπερνούν στο σύνολο τους τα 30 άτομα, αφού στην εκκλησία έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται αυστηρά και μόνο οι νονοί, οι οικογένειες του ζευγαριού κι ελάχιστοι φίλοι.

Μάλιστα, το ζευγάρι στην επικοινωνία με τους λιγοστούς προσκεκλημένους φέρεται να έχει τονίσει ότι όλοι πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να ακολουθούν με ακρίβεια όλα τα μέτρα.

Δωρεά αντί για δώρα

Αντί δώρων, ο Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού ζήτησαν από τους φίλους τους να κάνουν δωρεά στο όνομα του για την κάλυψη αναγκών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού”.

Τα μαρτυρικά του νεοφώτιστου έφτιαξαν πατέρες από τα μοναστήρια του νησιού και τα γλυκά που θα προσφέρουν είναι τοπικά, γλυκά που με αγάπη προετοίμασαν κυρίες του νησιού. Οι μπομπονιέρες θα είναι ένα κερί με ένα γαλάζιο ιππόκαμπο που συμβολίζει το σχήμα του νησιού, αλλά και αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την προστασία, την γενναιοδωρία και την καλή τύχη.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, θα δειπνήσουν σε παραδοσιακή ταβέρνα με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων οι οποίοι θα είναι συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι του ζευγαριού.

πηγή: THETOC

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα