29.9 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥπερπαραγωγή η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Ιωνίδων στο Πικέρμι!

Υπερπαραγωγή η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Ιωνίδων στο Πικέρμι!

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο σύλλογος γυναικών Ιωνίδες διοργάνωσε μια ακόμα εκπληκτική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα που τα είχε όλα.

Προσφορά για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Άρης και Λίλιαν Βουδούρη που βρίσκεται στο Πικέρμι. Τιμή για δύο σημαντικούς συντοπίτες τους κους Παπακωνσταντίνου και Χαρίτο.

Άναμμα δένδρου, πυροτεχνήματα, Άγιο Βασίλη, face painting christmas, μα πάνω απ’ όλα μια ζεστή αγκαλιά διάθεσης κι ατμόσφαιρας που αγκάλιασε ιδιαίτερα τα παιδιά της Εστίας, αλλά κι όλους τους παραβρισκόμενους, που τριγύριζαν ανάμεσα στα βαρέλια με φωτιές που εμπόδιζαν το κρύο να χαλάσει το θερμό κλίμα, που έπιναν ζεστό κρασί, έτρωγαν μεζεδάκια που χαμογελαστά πρόσφεραν Ιωνίδες, που χόρευαν στις νότες χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, που αγόραζαν είδη απ’ το bazzar, που χειροκρότησαν θερμά την Κυριακή Δερέμπεη που έδωσε το σύνθημα της αντίστροφής μέτρησης για το άναμμα του δέντρου που δεν άναψε με την πρώτη και επαναλήφθηκε, που παρακολούθησαν εκστασιασμένοι τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, μα πάνω απ’ όλα γέλασαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Η γιορτή των Ιωνίδων ήταν μια πρόγευση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ ακολουθεί και συνέχεια την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Χριστοφόρου όπου θ’ ανάψει το δέντρο του δήμου.

Οι Ιωνίδες κι «ο άλλος άνθρωπος» στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πικέρμι

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα