13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΖάκυνθος: Οι δραματικές ώρες επανασυγκόλλησης του χεριού 11χρονου - Η ανακοίνωση του...

Ζάκυνθος: Οι δραματικές ώρες επανασυγκόλλησης του χεριού 11χρονου – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Τις δραματικές ώρες στο χειρουργείο για την προσπάθεια επανασυγκόλησης του αριστερού χεριού 11χρονου παιδιού που ακρωτηριάστηκε σε τραγικό ατύχημα από τη Ζάκυνθο, η οποία ύστερα από εννέα ώρες στέφθηκε από επιτυχία, περιγράφει σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχή επανασυγκόληση άκρου στο ύψος ώμου σε παιδί που έγινε στη χώρα μας από ομάδα γιατρών και ιατρικό προσωπικό, βρίσκεται τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην χειρουργική ομάδα που κατάφερε να επανασυγκολήσει το χέρι του 11χρονου, μετείχαν γιατροί, από τρία νοσοκομεία και συγκεκριμένα από το «Λαϊκό», το «ΚΑΤ» και το νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Από το νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Φεβρουαρίου, «ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο “Αγία Σοφία” στις 16:30 την ίδια ημέρα και το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, συμπληρώνοντας πως η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στις 12.02.2022 και ώρα 11:00 δεχθήκαμε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ για επείγουσα αεροδιακομιδή του ασθενούς Β.Δ 11 ετών (Η.Γ. 17.04.2011) από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου με πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου.

Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία (3) Νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα:

ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ»

Κλωνάρης Χρήστος, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Χασεμάκη Νατάσα, Ειδικευόμενη Αγγειοχειρουργικής

ΓΝΑ «ΚΑΤ»

Γιαννούλης Φίλιππος, Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Κλινικής Χεριού – Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής ΓΝΠΑ

«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αναστασόπουλος Ιωάννης, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ – Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής 

Κράλλης Παναγιώτη, Διευθυντής ΕΣΥ – Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής

Κοσμάς Ελευθέριος, Ειδικευόμενος Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής

Ασλανίδου Βαρβάρα, Διευθύντρια ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος

Αρώνη Φιλιππία, Επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος

Πράπα Μαριλένα, Επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ -Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Δημητροπούλου Βασιλική, Εξειδικευόμενη Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Κωνσταντόπουλος Σωτήριος, Εξειδικευόμενος Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Καταλυτική υπήρξε και η άμεση ανταπόκριση και προετοιμασία του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Χειρουργείου. Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μας στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση.

Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22. Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας. Εκ της Διοικήσεως».

Το παιδί ακρωτηριάστηκε από αγροτικό μηχάνημα

Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζάκυνθο, όπου ένα αγόρι 11 ετών έχασε το χέρι του.

Το αγόρι βρισκόταν σε χωράφι μαζί με τον πατέρα του εκτελώντας αγροτικές εργασίες. Καθώς το τρακτέρ ήταν σε λειτουργία και δούλευε η φρέζα, το άτυχο αγόρι έβαλε το χέρι του, με αποτέλεσμα το τραγικό ατύχημα.

Με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ακρωτηριαστεί από τον ώμο.

Το 11χρονο αγόρι μεταφέρθηκε με C-130 σε νοσοκομείο «Αγία Σοφία» της Αθήνας.

Πηγή: CNN Greece

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα