ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΛ

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΛ

Μεγάλη κουβέντα στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου με μοναδικό θέμα το αποχετευτικό, με την παρουσία του δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου ο οποίος υποστήριξε με επιχειρήματα τη θέση του για σύνδεση με το ΚΕΛ της Ψυττάλειας και προσυπέγραψε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης για τις κοινές τους προσπάθειες με παραστάσεις στους καθ’ ύλη υπευθύνους της κεντρικής εξουσίας, χωρίς ωστόσο να βγει κανένα απτό αποτέλεσμα.

Εν ολίγοις:

Ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης έκανε μια εκτενή αναδρομή στο παρελθόν περιγράφοντας τις προσπάθειες της Ραφήνας απ’ το 1988 να προχωρήσει στην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, που όμως έβρισκαν συνέχεια τοίχο. Επέκρινε σημείο-σημείο την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επέβαλλε δυσβάσταχτα πρόστιμα στη χώρα για μόλις έξι κοινότητες χωρίς βιολογικούς, ενώ άφησε έξω πλειάδα άλλων, για την ελλιπή υπερασπιστική τακτική των δικηγόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας  και τέλος για περίεργες διαδρομές της ΕΥΔΑΠ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος Βαγγέλης Μαυρουδής υπέρμαχος της άμεσης λύσης του προβλήματος με ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, αφού θεωρείται βέβαιο ότι η λύση της Ψυττάλειας είναι ανέφικτη, ενώ αντέκρουσε τα λεγόμενα του δημάρχου ως θεωρίες συνομωσίας.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς να επισημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει ο δήμος στη χρηματοδότηση των εσωτερικών δικτύων, άσχετα με το που θα γίνει τελικά το ΚΕΛ και να προτείνει να δεχτούν όλοι το αποτέλεσμα της μελέτης του ΕΜΠ που έχει πληρώσει ο δήμος, ακόμα κι αν προτείνει ως λύση το Πλατύ Χωράφι.

Η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος Αμαλία Τόκα, να ‘’θυμώνει’’ επειδή δεν συνυπολογίζεται η σπουδαιότητα του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας ώστε να γίνει οριστική οριοθέτησή του, θυμίζοντας ότι ο σχεδιασμός για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι κατέπεσε στο ΣτΕ λόγω ακριβώς αυτής της οριοθέτησης.

Τέλος να σταθούμε στη αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου κ. Πιστικίδη και γραμματέα του Δ.Σ. κ. Βασιλόπουλου, που ξεκίνησε με τη γνωστή επιστολομαχία μεταξύ τους στα τοπικά  διαδικτυακά Μ.Μ.Ε. με το δήμαρχο να εκφράζει την οργή του για όσα έγραψε ο γραμματέας χωρίς να γνωρίζει το χαρακτήρα του «ότι συζητά πίσω από κλειστές πόρτες».

Εν ολίγοις ακούσαμε ότι γνωρίζουμε εδώ και 10ετίες στο παρελθόν και όσα ξέρουμε για το παρόν. Δεν ακούσαμε καμιά πρόταση για τη λύση του προβλήματος εκτός αυτής του κ. Μπουρνούς για αποδοχή των συμπερασμάτων της μελέτης του ΜΠΕ. Ξαναμείναμε στις ίδιες ομάδες υπέρ και κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Δεν γίναμε δηλαδή ούτε σοφότεροι ούτε περισσότερο σώφρονες.

Συμπερασματικά: Πολύς λόγος για μια υπόθεση που ο μόνος που μπορεί και πρέπει να λύσει είναι ο κρατικός μηχανισμός, αφού από κει εκπορεύονται όλα κι ας αφήσουν τα περί κοινωνικής συναίνεσης που περισσότερο βολεύει αυτούς που δεν επιθυμούν λύση του προβλήματος.  

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα