Χθες ανακοίνωσε ο Giorgio Chiellini την απόσυρση του από τα γήπεδα μετά από μία σπουδαία καριέρα γεμάτη tackle, κεφαλιές, κτυπήματα στο κεφάλι (σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι), όταν τον έχανες, τότε τον έβρισκες κάπου με δεμένο κεφάλι. Ήταν μέρος της μεγάλης Juventus που κατέκτησε 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα, έφτασε 2 φορές στην στον τελικό του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να δροσιστεί από το κρυστάλλινο νερό της δόξας μιας Ευρωπαϊκής κούπας με τα μεγάλα αυτιά, καθώς στον διάβα του βρήκε 2 μεγαθήρια. Μιλάμε φυσικά γιατί τα πιο δυνατά χαρτιά της Real και της Barca, Ronaldo και Messi, που «πλήγωσαν» τον ήρωα μας, μία φορά στο Cardiff και μια φορά στο Βερολίνο αντίστοιχα.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιβόρνο, όπου έκανε τα πρώρα του βήματα πριν τον αποκτήσει η μεγάλη κυρία του Τορίνο το 2004, στέλνοντας τον 1 χρόνο στην Fiorentina για να αποκτήσει εμπειρία. Μετά την επιστροφή του πέρασε μία ζωή στις ζέβρες του Τορίνο γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομα του από το 2004 μέχρι το 2022, όπου και έφυγε για το χολιγουντιανό Los Angeles, στο που κι έμεινε 2 χρόνια και κλείνει την καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2002 μέχρι το 2004 άνηκε στην Ρόμα, άσχετα με το αν δεν αγωνίστηκε ποτέ γι’ αυτήν, αφού ήταν μόνιμα δανεικός στη Λιβόρνο.

Το τελευταίο και κατά πολλούς μεγαλύτερο παιχνίδι που έκανε, ήταν αυτό ενάντιας στην Αγγλία, στον τελικό του Euro 2021 στο Wembley, όπου σε μία φάση που ο Saka φαινόταν να βγαίνει μόνος του, ο Giorgio τον τράβηξε και πήρε την κίτρινη κάρτα για τη ομάδα. Για την ιστορία, εκείνο το παιχνίδι σκόραρε ο Bonnuci, ένας συνοδοιπόρος και πολύ καιρό μαζί του (αν ξεχάσουμε την κακή παρένθεση που είχαν στην Μίλαν) και μαζί οι 2 βράχοι που βρίσκονταν με κλειστά μάτια στην άμυνα, κατέκτησαν τίτλο. Τότε το κύπελλο πήγε στην Ρώμη με το θρυλικό τότε σλόγκαν του Bonnuci ‘’it’s coming to ROME’’.



Κλείνοντας, ο Chiellini είναι ο τελευταίος μαθητής του μεγάλου Canavaro, που για τον Giorgio τα μαθήματα που του έδινε στο γήπεδο άξιζαν εκατομμύρια ευρώ, καθώς ήταν ανυπολόγιστης αξίας, να μαθαίνεις, να παίζεις με τόσο πάθος, αγάπη για το σήμα στα αριστερά του στήθους, να μην φοβάσαι να ματώσεις κυριολεκτικά την φανέλα. Ήταν ένας στρατιώτης, ένας γνήσιος Ιταλός αμυντικός και με την απόσυρση του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο τόσο για την Juve, αλλά και την Εθνικής Ιταλίας. Ελπίζουμε στο βάθος του χρόνου να αναφερθούμε σε μελλοντικούς ανερχόμενους Ιταλούς αμυντικούς που πήραν κάτι από το μεγάλο έργο του Chiellini αναφορικά με την τέχνη και τη δύσκολη σχολή που πρέσβευε, ως ένας Ιταλός Γορίλλας στα μετόπισθεν!!!
Απολαύστε τον:





