19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Όπως φαίνεται ήρθε η ώρα ν’ ανάψουν κόκκινα φανάρια στο δήμο Μαραθώνα. Βλέπεται ο νόμος είναι σαφής και υποχρεώνει το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για το πόσους οίκους ανοχής αντέχει η περιοχή. Τούτο γιατί στα τοπικά συμβούλια Ν. Μάκρης και Μαραθώνα υποβλήθηκε αίτημα για αυτού του είδους την δραστηριότητα.  

Υπό το φόβο των Ιουδαίων (καταγγελία για διαφυγόντα κέρδη) λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα φέρνει προς συζήτηση το θέμα άδειας οίκων ανοχής στην περιοχή.

Μπορεί η εν λόγω συζήτηση να έχει αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες που δικαίως ή αδίκως ανησυχούν υπό το πρίσμα μιας πουριτανικής αντίληψης, μη λαβαίνοντας υπόψη κάποιες ιδιαιτερότητες (μοναχικοί αλλοδαποί) που υπάρχουν στην περιοχή.

Ωστόσο οι δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Λιβαθινού είναι καθησυχαστικές καθώς όπως είπε είναι μεν υποχρεωμένοι να αποφασίσουν επί του θέματος, αλλά οι δικλίδες που θα μπουν για την αδειοδότηση αυτής της μορφής επιχειρηματικότητας προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές. Απομένει να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια.    

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα