28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Φ. ΚΑΒΟΥΝΙΔΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Φ. ΚΑΒΟΥΝΙΔΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Οι Τριγλιανοί της Ραφήνας αντάμωσαν στους αδελφούς τους Τριγλιανούς στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο 17 &18 Νοεμβρίου. Ήταν ένα αντάμωμα τιμής για τον μεγάλο σωτήρα χιλιάδων κατατρεγμένων Τριγλιανών Φίλιππο Καβουνίδη, ο οποίος με τα πλοία του μετέφερε συμπατριώτες του στην Ελλάδα όπου ρίζωσαν στη Χαλκιδική και τη Ραφήνα.  

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δαμιανός Φαφούτης, Τριγλιανός δεύτερης γενιάς, ήταν ανάμεσα στους πολλούς που βρέθηκαν στη Νέα Τρίγλια τιμώντας τα πρώτα «Καβουνίδια», ένα θεσμό που ξεκίνησε ο τοπικός σύλλογος Τριγλιανών.

Ο ισχυρός δεσμός που συνδέει τους εδώ και τους εκεί Τριγλιανούς επιβεβαιώθηκε εκτός των άλλων με συνεστίαση όπου επικράτησαν όλες οι παραδοσιακές γεύσεις, τα τραγούδια, οι χοροί και φυσικά η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.  

Ο κος Φαφούτης εξ αιτίας του σημαντικού γεγονότος έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ρίζες των Τριγλιανών, η κουλτούρα τους και τα έθιμα τους είναι και η μεγάλη κληρονομιά που έφεραν στη Ραφήνα, ως ιδρυτές και κάτοικοι αυτού του τόπου. Μια κληρονομιά που πρέπει να περάσει ατόφια και στις επόμενες γενιές. Μια κληρονομιά που πρέπει να γίνει κοινή περιουσία όλων των δημοτών Ραφήνας – Πικερμίου».

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα