26.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ….

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ….

Παρ’ ότι έχουν περάσει  τέσσερις μέρες μετά τη δημοσίευση του δεύτερου μέρους της αποκλειστικής συνέντευξης του αντιδημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου και εν αναμονή δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς στην υποφαινόμενη, μόλις σήμερα είδαμε στην ιστοσελίδα «Μέτωπο Ψηλά», απάντηση στα όσα είπε ο κ. Μπουρνούς για τους περιβαλλοντικούς συλλόγους και το περιβάλλον.

Θεωρούμε θαρραλέα την απάντηση του κ. Νίκου Σίμου, καθώς κανένας άλλος δεν απάντησε στα όσα σκληρά απάντησε ο αντιδήμαρχος στις εξ’ ίσου δύσκολες ερωτήσεις της δημοσιογράφου, ούτε καν τα τοπικά ΜΜΕ που κατηγορηθήκαμε ευθέως για λατρεία στο χρώμα του χρήματος, κάτι που ουδόλως αγγίζει το kirkinews όπως είναι γνωστό στους πάντες.

Εν τούτοις ο αγαπητός κ. Σίμος υπέπεσε σε δύο ανεπίτρεπτα λάθη:

Α) Η απάντηση έπρεπε να είχε σταλεί και  στο μέσο που δημοσίευσε την αποκλειστική συνέντευξη

Β) Η συνέντευξη δεν δόθηκε αόριστα στο  kirkinews, αλλά στη δημοσιογράφο κ. Αγγελική Ραγκούση. Σημαντική παράλειψη που κάνουν και συνάδελφα τοπικά sites που συστηματικά αναδημοσιεύουν αδιακρίτως επώνυμα ρεπορτάζ μας.

Πιο κάτω για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε την απάντηση στη συνέντευξή μας, που ούτως ή άλλως αφορά τη δημοσιογράφο και το μέσο αναφοράς:

«Διαβάζοντας μία συνέντευξη τοπικού “αυθέντη” στο kirkinews.gr, πράγματι έμεινα ενεός με την στάση ορισμένων ανθρώπων. Με απροκάλυπτα αντικοινωνική και αντιπεριβαλλοντική συμπεριφορά, αρκεί να τη διαψεύσουν με δυο λόγια, για να νιώσουν πως ξεπλύθηκαν στην προσωπική τους κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Η αφ’ υψηλού στάση τύπου “δε συμβαίνει τίποτα” αφενός είναι υποτιμητική για τη νοημοσύνη των πολλών,  αφετέρου δηλώνει άγνοια κινδύνου αλλά και την ξεκάθαρη και σταθερή ύπαρξη  μίας απειλής, για το τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον.

Ας ξαναδιαβάσουμε τη συνέντευξη που ανάρτησε το kirkinews.

Ζήτημα πρώτο. “Δεν μας φτύνουν. Βρέχει”

Η ερώτηση ήταν απλή.

Δημοσιογράφος:

1. Η δημοτική σας αρχή έχει κατηγορηθεί απ’ το σύνολο των περιβαλλοντικών συλλόγων ως εξόχως αντιπεριβαλλοντική, ως προς τις αντιδράσεις της στο θέμα της οριοθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων, τη συναίνεση, έστω και τυπική, απόφασης του ΟΛΡ να παραδώσει σε ιδιωτική επιχείρηση χώρο δίπλα στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, η δραστηριότητα της οποίας αποβαίνει εις βάρος του οικοσυστήματος της περιοχής. Τι απαντάτε επ’ αυτών;

Απάντηση αυθέντου,

Δεν θα απολογηθεί σίγουρα η δημοτική αρχή για τις αποφάσεις του Ο.Λ.Ρ. Σας παραπέμπω απλά στον πρόεδρό του. Τον γνωρίζετε και σας γνωρίζει.

Όσο για το θέμα των περιβαλλοντικών ανησυχιών κάποιων, απαντάμε ότι εμείς ως δημοτική αρχή τοποθετηθήκαμε συνολικά απέναντι στα μπαζώματα ρεμάτων, σε καταπατήσεις εκτάσεων σε ρέματα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως ο Βαλανάρης, προστατεύοντας το περιβάλλον και εγκρίνοντας οριοθετήσεις που είχε αναθέσει η Περιφέρεια για την προστασία τους.

Επικαλείστε σε πληθυντικό αριθμό περιβαλλοντικούς συλλόγους; Για ποιους μιλάτε; Για τον εξής έναν; Τι ήθελε αυτός ο σύλλογος και κάποιοι πολίτες; Να αφήσουμε την ασυδοσία να βασιλεύει;

Το σχόλιο:

[Ο ελεγχόμενος (ως πολιτικός προϊστάμενος) για παραποιήσεις  αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνει και υπερασπιστής της νομιμότητας και εχθρός της ασυδοσίας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στις μελέτες που παρήγγειλε η παλιά νομαρχία ανατολικής Αττικής και υπερασπίστηκε με ζέση περισσή, η δημοτική αρχή αντέδρασαν κινήσεις περιβαλλοντικές, δημοτικές, σύλλογοι και άτομα. Αλλά εκείνος είδε μόνο …μία ομάδα]

Και ο “αδικημένος” συνεχίζει…

Οι όποιες αιτιάσεις τους όμως αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν είχαν κανένα επιστημονικό και περιβαλλοντικό υπόβαθρο, γι’ αυτό και απορρίφθηκαν όχι μόνο από το δημοτικό αλλά κυρίως από το αρμοδιότερο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεν άκουσα όμως να “κατηγορηθεί” το περιφερειακό συμβούλιο για έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά μόνο το δημοτικό, το οποίο μόνο γνωμοδοτεί.

[Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.  Το ένα περιφερειακό συμβούλιο για τη ΜΠΕ του ρέματος Μπάκα (ψευδεπίγραφου Δασαμαριού), κατέληξε σε ομόφωνα απορριπτική απόφαση με αιτιολογικό που ενώ ίσχυε και για τη ΜΠΕ Βαλανάρη, το αντιμετώπισε με άλλο τρόπο. Ούτως ή άλλως η υπόθεση είναι στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Και επίσης, αντιδρώντας για τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου που γνωμοδότησε θετικά για την ΜΠΕ Βαλανάρη. Στην ανάρτηση περιλαμβάνονται και θέσεις “της μίας περιβαλλοντικής ομάδας που αντιδρά” και είναι αυτό που ο αυθέντης, “δεν άκουσε”] 

και συνεχίζει ο “δημοτικός άρχων”.

Κάτι είναι στραβό και σίγουρα αυτό δεν βρίσκεται στη δημοτική αρχή αλλά σε κάποιους άλλους. Πρέπει να ερευνηθεί η αφετηρία καθενός που προβαίνει σε ανυπόστατους ισχυρισμούς. Το οφείλει όποιος ασκεί δημοσιογραφία.

[Επαναλαμβάνουμε: Ο ελεγχόμενος (ως πολιτικός προϊστάμενος) για παραποίηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, λέει τα παραπάνω. Όπως ελέγχει με τη ρομφαία του και τον μπαγάσα τον υπάλληλο που έκανε το … λάθος]

Οι καιροί ου μενετοί.

[Πως μπορεί να μη συμφωνήσει κανείς εδώ; Αλλά μάλλον αυτός που το ισχυρίζεται, αυτός και το φοβάται]

και ακολουθούν και άλλα θέματα όπου για τη μεν αποχέτευση με μία απλή πάσα στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα, στην Περιφέρεια Αττικής δηλαδή και στο υπουργείο όταν γνωρίζει(;) την δεδηλωμένη απόσταση μεταξύ της βούλησης της (κεντρικής και περιφερειακής) εξουσίας από τη θέση της τοπικής κοινωνίας. Η μπάλα πάει στην εξέδρα με τη βοήθεια και της ακαδημαϊκής κοινότητας αφού υπάρχει και αναφέρεται και η εκκρεμότητα του πορίσματος Λοϊζίδου.

Καλύτερα για τον αναγνώστη να διαβάσει απευθείας τη συνέντευξη στο kirkinews.gr. για να αποκομίσει ίδια γνώμη, για το σύνολο των “θέσεων”.

Μόνο μία τελευταία παρατήρηση.

Η ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και την παράδοση δεν είναι μπαντιέρα ευκαιρίας, επιπέδου γεωπάρκου (που άλλωστε ήταν και πρόταση της κίνησης μας) αλλά αποδεικνύεται καθημερινά. Ήδη με τα προτεινόμενα έργα διευθέτησης στον Βαλανάρη, που με τόση θέρμη υπερασπίστηκε ο “περιβαλλοντικά ευαίσθητος”, προβλέπονται παρεμβάσεις σε χώρους ανασκαφών, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και κυρίως επεμβάσεις μεγέθυνσης τεχνικών έργων στον μοναδικού κάλλους υδάτινο άξονα του δήμου μας.

Αυτά για να δούμε την απόσταση λόγου και έργου, να δούμε και να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα (το οποίο άλλωστε έχει κοντά ποδάρια)

Νίκος Σίμος


Το ότι χρεώνει τις αντιδράσεις για τις περιβαλλοντικές ασχήμιες που προκρίνει, σε μία περιβαλλοντική πρωτοβουλία αγνοώντας πως παράλληλα αντέδρασαν και άλλες κινήσεις, δημοτικές και οικολογικές, σύλλογοι και μεμονωμένα άτομα, είτε φανερώνει εμπάθεια προς συγκεκριμένα πρόσωπα και κινήσεις ή ανησυχία για το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που τον ελέγχουν.

Γιατί φοβάται τον έλεγχο;

Ο φόβος του ελέγχου τον οδήγησε να αντιδράσει  σφόδρα, όταν τονίστηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική σύμβουλο Αμαλία Τόκα το θέμα της παραποίησης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου; (και μάλιστα απόφασης για την προστασία του μεγάλου ρέματος)

Οι αρχαίοι κινέζοι είχαν μία σοφή παροιμία η οποία θα μπορούσε στα νέα ελληνικά να αποδοθεί ως: “Φωνάζει ο κλέφτης….”

 

 

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα