17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

Ως η κυβέρνηση που προκαλεί αναταραχή ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει λόγος, χαρακτηρίζεται ο τρόπος που διαχειρίζεται θέματα που προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις, όπως η αλλαγή ορίων των δήμων προεκλογικά.

Στο παρά πέντε κατάλαβαν ότι στο άρθρο 52 του Συντάγματος αναφέρεται ρητά ότι «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής», ώστε να κάνουν στροφή 180 μοιρών αποκλείοντας το σπάσιμο κάποιων δήμων, μεταξύ αυτών και του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δεν έχει δηλώσει επίσημα την αντισυνταγματικότητα του επίμαχου σχεδιασμού. Αυτό που μένει φυσικά να πει είναι, ότι η δημοσιογραφική κοινότητα έβγαλε την είδηση χωρίς να υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για κάτι τέτοιο! Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια θα μου πείτε.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα