23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΒΥΡΩΝΑΣ: ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ....

ΒΥΡΩΝΑΣ: ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ….

Άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Μαρτίου, για την δωρεά ενός λεωφορείου της δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Δωρίδας και την παραχώρηση άλλων δύο στο Δήμο Ζωγράφου κατόπιν αιτημάτων των δύο Δήμων.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρόπο που οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται την περιουσία του Δήμου, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο των μνημονίων, των διαρκών περικοπών των δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών των πολιτών.

Ο Δήμος Βύρωνα από το 2004 μέχρι το 2010 ξόδεψε κοντά στα 2 εκ. ευρώ για να αγοράσει δώδεκα λεωφορεία για την δημοτική συγκοινωνία. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε με δύο κυκλικές γραμμές.

 Στα χρόνια των μνημονίων η δημοτική συγκοινωνία άρχισε να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της. Κάθε λεωφορείο που χαλούσε δεν επισκευαζόταν με αποτέλεσμα να λειτουργούν τρία έως τέσσερα λεωφορεία, να καταργηθεί η μία γραμμή και να αυξηθεί ο χρόνος αναμονής.

Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής Κατωπόδη-ΣΥΡΙΖΑ ότι η δημοτική συγκοινωνία θα αναβαθμίζονταν από τις πρώτες ημέρες που θα αναλάμβαναν και θα συνδέονταν με την πανεπιστημιούπολη και το μετρό πήγαν περίπατο.

Πριν ένα χρόνο ο Δήμος Βύρωνα αποφάσισε και παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ ένα λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Λευκάδας.

Λίγες μέρες πριν, ο Δήμος Βύρωνα αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Δωρίδας και παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ ακόμη ένα λεωφορείο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος δεν έχει ανάγκη από δώδεκα λεωφορεία και δεν μπορεί να αντέξει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενώ ξανα-υποσχέθηκε ότι σύντομα θα συνδεθούμε με την πανεπιστημιούπολη. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε όλοι οι παρόντες ψήφισαν υπέρ της δωρεάς του λεωφορείου στο Δήμο Δωρίδας εκτός από την παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου που καταψήφισε.

Πεποίθηση μας είναι ότι η περιουσία του Δήμου, που έχει πληρώσει ο λαός του Βύρωνα, δεν πρέπει να απαξιώνεται, να εκποιείται, να δωρίζεται πόσο μάλλον όταν την έχουν ανάγκη οι πολίτες. Απαιτείται αναβάθμιση του ρόλου της δημοτικής συγκοινωνίας και σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να επισκευαστούν όλα τα λεωφορεία. Να γίνει άμεσα μελέτη για τον επανασχεδιασμό των γραμμών και τη χρησιμοποίηση των λεωφορείων που πιθανώς περισσεύουν για άλλες ανάγκες εκτός της δημοτικής συγκοινωνίας πχ. για τις ανάγκες των σχολείων, των ΚΑΠΗ, των φορέων της πόλης κλπ. 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα