22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΑΝΑΒΟΛΗ & ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΑΝΑΒΟΛΗ & ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Ιδού ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση του δήμου Λαυρεωτικής, όπου η πρόεδρος του Σώματος κ. Γκικαράκη ανέβαλλε και επαναλαμβάνει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου κατά δύο ημέρες, από τις 11 Νοεμβρίου στις 13, λόγω της μη έγκαιρης εκδόσεως και διανομής των σχετικών εισηγήσεων που πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύουν τα υπό διαβούλευση θέματα, προκειμένου το Σώμα να λαμβάνει έγκαιρη, έγκυρη και επαρκή γνώση επ’ αυτών.

Το παράδειγμα του δήμου Λαυρεωτικής προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων δήμων, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων τα προς συζήτηση θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν συνοδεύονται απ’ τις απαραίτητες εισηγήσεις όπως ο νόμος ορίζει, με τις επισημάνσεις και τα ‘’παράπονα’’ της μειοψηφίας να πέφτουν στο κενό.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. 

ΘΕΜΑ: Αναβολή και Επανάληψη Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους ανωτέρας βίας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 11 του άρθρου 12, υπό τον τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής.

ΣΧΕΤ: « Η υπ. αριθ. πρωτ.21230/06-11-2015 πρόσκλησή μας».

Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 11 του άρθρου 12 υπό τον τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία «Αν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας,  που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο χρόνο που είχε ορισθεί με την πρόσκληση, τότε ο Πρόεδρος γνωστοποιεί στους Συμβούλους έγκαιρα, εγγράφως ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο, την αναβολή της συνεδρίασης, αναφέροντας τους λόγους της αναβολής. Στην περίπτωση αυτή η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, άμεσα, μετά την άρση των λόγων αναβολής της, σε χρόνο που προσδιορίζει ο Πρόεδρος, χωρίς απαραίτητα να τηρηθεί η προθεσμία της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου για την επίδοση της πρόσκλησης στα μέλη»

Όπως καλώς γνωρίζετε, δυνάμει της υπ. αριθ. πρωτ. 21230/06-11-2015 πρόσκλησης στην 25η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προσέλθουν σε συνεδρίαση την Τετάρτη στις 11-11-2015 και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των αναφερομένων σε αυτή θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης.

Ωστόσο, εξαιτίας της μη έγκαιρης εκδόσεως και διανομής των σχετικών εισηγήσεων που πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύουν τα υπό διαβούλευση θέματα, προκειμένου το Σώμα να λαμβάνει έγκαιρη, έγκυρη και επαρκή γνώση επ’ αυτών, η ήδη ως άνω προγραμματισμένη Συνεδρίαση επιβάλλεται όπως αναβληθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω και για τους ως άνω αναφερόμενους λόγους, Σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 13-11-2015 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Μηχανουργείου στην πόλη του Λαυρίου, σε επανάληψη της Συνεδρίασης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ίδια θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που περιλαμβάνει η υπ. αριθ. πρωτ.  21230/06-11-2015 πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής. 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΚΑΡΑΚΗ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα