16.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ...ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΜΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ…ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΜΕ

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται το γραφείο τύπου του δήμου Μαραθώνα λειτουργεί στα κεντρικά ΜΜΕ, καθώς ο απαστράπτων δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης, εκτός όλων των άλλων πρωτοτυπιών που έχει εισάγει στο τοπικό σκηνικό, αγνοεί επιδεικτικά τα τοπικά ΜΜΕ.

Για του λόγου το αληθές η επιστολή που απευθύνεται στους υπαλλήλους του δήμου, δημοσιεύτηκε στο http://www.protothema.gr/ και μεις οι φτωχοί συγγενείς πρέπει να το αναδημοσιεύσουμε από κει.

Θεωρούμε ότι ένας μάνατζερ είναι απαράδεκτο να αγνοεί τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών, κάποιες εκ των οποίων είναι και παραμένουν ευτυχώς πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, οι κάτοικοι των οποίων θέλουν να αισθάνονται το δήμαρχό τους κομμάτι τους και αυτό δεν επιτυγχάνεται αγνοώντας επιδεικτικά τα τοπικά τους μέσα.

Τα προβλήματα του Μαραθώνα είναι πολλά και δύσκολα, χρειάζονται κοινωνική συναίνεση και συμπαράσταση στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής. Σ’ αυτή την προσπάθεια τα τοπικά μέσα επικοινωνίας μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, αν βέβαια δεν είναι φιμωμένα (δεν ανήκουμε σ’ αυτά) ή παραγκωνισμένα όπως μας θέλει ο νέος δήμαρχος.

Συμβουλή     

Δήμαρχε όταν τα φώτα της ράμπας κλείσουν, ο πρωταγωνιστής νιώθει πιο μόνος από ποτέ.  

Ακολουθεί η επιστολή του Ηλία Ψηνάκη, ο οποίος μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση των λεγομένων του ως προς τη συμπεριφορά και την προσωπική καθαριότητα των υπαλλήλων που προκάλεσε την οργίλη απάντηση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλου, προσπαθεί να καλύψει την γκάφα των λεγομένων του, με μια ιδιότυπη συγνώμη. 

Η… μάχη του Μαραθώνα για τα περί «αγράμματων», «άπλυτων» και «αγενών»

Δημοσιεύθηκε στις 09/09/2014 18:58 στην Κατηγορία: Παρασκηνιακά

Δίχως τέλος η κόντρα ανάμεσα στους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημάρχου Μαραθώνα, μετά τις δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη κατά την τελετή ορκωμοσίας του, στην οποία κάλεσε τους υπαλλήλους να είναι εργατικοί και ευγενικοί, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα να είναι καθαροί, λουσμένοι και να μην βρωμάνε.

Άκρως αιχμηρή είναι η ανακοίνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι καλούν αρχικά τον κ. Ψινάκη να συναντηθεί μαζί τους «αντί για σόου στα κανάλια», καθώς επίσης προτείνουν στον δήμαρχο Μαραθώνα «να πάει μια βόλτα στο γκαράζ ή στο σταθμό μεταφόρτωσης» προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και δημοτών «και όχι αν είναι λουσμένοι».

«Αν ένας Δήμαρχος έχει θέμα με την εξυπηρέτηση του δημότη πρέπει να δει την ανθρώπινη και ουσιαστική πλευρά της εξυπηρέτησης και όχι την εμφάνιση. Εξάλλου ο κόσμος πια ξέρει ότι τα πιο λαμόγια και αυτοί που πλουτίζουν με διάφορους τρόπους από τον ιδρώτα του εργαζόμενου φοράνε ίδια ωραία σακάκια , γραβάτες και μπόλικη κολόνια και βέβαια είναι και πάντα “ευγενέστατοι”», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Η αντιπαράθεση, όπως όλα δείχνουν, κλιμακώνεται μετά και την επιστολή του προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου, προς τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα προς τον Άρη Πορτοσάλτε,ο οποίος το πρωί της Τρίτης φιλοξένησε τον κ. Ψινάκη. Ο κ. Μπαλασόπουλος στην επιστολή του κάνει λόγο για τα  ρατσιστικά σχόλιά του δημάρχου Μαραθώνα σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περί «αγράμματων», «άπλυτων» και «αγενών».

Παράλληλα εκφράζει την ενόχλησή του προς τον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε τονίζοντας : «Το ότι φιλοξενήσατε το «μανιφέστο» του Δήμαρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη στην εκπομπή σας είναι δικαίωμά σας. Το ότι όμως ανέχεστε τα ρατσιστικά σχόλιά του σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περί «αγράμματων», «άπλυτων» και «αγενών» και την ίδια στιγμή εξαπολύετε επίθεση σε βάρος μου, ως Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είναι ανήθικο και αντιδεοντολογικό».

Ο κ. Μπαλασόπουλος καταλήγει πως «αν πραγματικά θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε συζήτηση για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, είμαι στη διάθεσή σας και έτοιμος να δεχτώ την κριτική. Όχι όμως τις συκοφαντίες και την απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπό μου, με αφορμή τα ρατσιστικά σχόλια ενός νεόκοπου Δημάρχου που δεν έχει αντιληφθεί τον πραγματικό του ρόλο».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα