23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΟΜΑΧΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΚΡΗ – ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ...

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΟΜΑΧΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΚΡΗ – ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ»

Κι ενώ όλα φαίνονταν να βαίνουν καλώς στη χθεσινή συνεδρίαση (27 Ιουλίου) του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής μετά τη μάχη που δόθηκε πριν εισαχθούν τα εντός ημερησίας θέματα, με το πρώτο θέμα ημερησίας σχετικά με τη 2η αναμόρφωση Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» για το οικονομικό έτος 2016 να ψηφίζεται χωρίς πολυλογίες ομόφωνα, τα αίματα άναψαν ξανά στο δεύτερο περί έγκρισης δεύτερης (2ης) αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» οικονομικού έτους 2016, όπου ξέσπασε ο δεύτερος γύρος της κονταρομαχίας μεταξύ δημάρχου Δημήτρη Λουκά και δημοτικής συμβούλου της μείζονος Αρετούσας Μακρή.

Αυτή τη φορά η αντιπαράθεση προέκυψε για την ανάληψη της προεδρίας του ΝΠ απ’ το δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, μετά την παραίτηση Μακρυωνίτη.

Η ήπια, ευγενική και εξόχως συμβουλευτική τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος Γιάννη Παρασκευή προς το κουμπάρο του, (κατά δήλωσή του), Γιάννη Συρίγο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στο νομικό πρόσωπο «Θορικός», απ’ τον οποίο ζήτησε να παραιτηθεί για να περισώσει την αξιοπιστία του, (σημείωση ο γιος του εμπλέκεται στην υπό διερεύνηση υπόθεση του νομικού προσώπου στο οποίο μετέχει, για πλαστές φορολογικές ενημερότητες), επιβεβαιώνει την αλλαγή σκυτάλης μεταξύ καλού και κακού δημοτικού συμβούλου της μείζονος.

Τούτο διότι αμέσως μετά η Αρετούσα Μακρή έκανε κατά μέτωπο επίθεση στο δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, ότι παράτυπα ανέλαβε πρόεδρος του «Θορικού» μετά την παραίτηση Μακρυωνίτη, αφού δεν το επιτρέπει συστατική πράξη, θέση την οποία φυσικά θα προσβάλλει η παράταξη στην οποία ανήκει.

Έντονα εκνευρισμένος ο δήμαρχος απάντησε στη κ. Μακρή ότι ο νόμος υπερισχύει μιας συστατικής πράξης και ακολούθησε μια στιχομυθία με υπονοούμενα περί νομικής κατάρτισης κλπ. με τη φράση «δε μπορείς να λες ότι θες» να εξαπολύεται στον αέρα, αφού περί του σύννομου ή όχι θα αποφανθεί η καθ’ ύλη υπεύθυνη υπηρεσία εφόσον βέβαια προσφύγει προς τούτο η μείζονα μειοψηφία.    

Με τη θέση της κ. Μακρή τάχτηκε κι η κ. Πρίφτη, λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται ο δήμαρχος να είναι πρόεδρος του νομικού προσώπου, καθώς σύμφωνα με τον Καλλικράτη πρέπει να εκλεγεί μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π., γι’ αυτό το λόγο και το εν λόγω θέμα καταψηφίστηκε απ’ όλη τη παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.  

Το αλαλούμ για το σύννομο ή μη φάνηκε στις τοποθετήσεις των υπολοίπων παρόντων μελών της μειοψηφίας καθώς, αρνητική ψήφο έδωσε ο Σωτήρης Ιατρού της ελάσσονος μειοψηφίας, τονίζοντας ότι μέχρι να αποφανθεί η ανώτερη αρχή περί σύννομης ή μη προεδρίας του ΝΠ απ’ το Δήμαρχο ώστε να θεωρούνται νόμιμες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να ψηφίσει θετικά.

Ουδέτεροι παρέμειναν η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ευφροσύνη Σίνη κι ο Απόστολος Παμφίλης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογραμμίζοντας ότι απέχουν της ψηφοφορίας έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατό,  οπότε το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα