23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΧΥΤ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΧΥΤ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Αιφνιδιάζει η κ. Δούρου με τη δημιουργική ασάφεια που διάλεξε να παρουσιάσει το θέμα του Γραμματικού στο ευρωκοινοβούλιο, όπου το ολοκληρωμένο έργο υποδοχής απορριμμάτων, παρουσιάζεται ως ΧΥΤ αφήνοντας στη φαντασία τη συμπλήρωση με Α ή Υ. 

Του λόγου το αληθές στην εισαγωγή του δελτίου τύπου της περιφέρειας Αττικής όπου αναφέρεται:  «το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα της υλοποίησης των συστάσεων της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ΟΕΔΑ Φυλής και τον ΧΥΤ Γραμματικού, βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής Αττικής και του ΕΔΣΝΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, 16 Απριλίου».

Και πιο κάτω: «Σε ό,τι αφορά στο Γραμματικό, η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε την πρόθεσή της να λάβει σοβαρά υπόψη της τις συστάσεις της Έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής και επανέλαβε τη δέσμευσή της για τη μη λειτουργία ΧΥΤΑ».

Τουλάχιστον διευκρινίζεται ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ, που σημαίνει ότι δεν θα δεχτεί σύμμεικτα απορρίμματα.

Όσο για ΧΥΤΥ, που σημαίνει ότι ενδέχεται να δεχτεί υπολείμματα απορριμμάτων μετά από διαλογή στη πηγή διαβάστε τη συνέχεια και κρίνεται ανάλογα: «Υπογράμμισε επίσης ότι θα αναζητήσει με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο τις βέλτιστες εκείνες τεχνικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την οριστική εξάλειψη των όποιων κινδύνων ελλοχεύουν γι’ αυτό, εναρμονιζόμενη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία». 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα