22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ....

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Απίστευτο κι όμως συνέβη. Ο δημοτικός κορβανάς του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στο αίτημα της επιστημονικής υπεύθυνης του Κ.Υ. Ραφήνας ιατρού κας Νατάσας Ζαρζάλη, η οποία ζήτησε να ηλεκτροφωτιστεί το μονοπατάκι που οδηγεί στην εκκλησία των Αγίων Γεωργίου & Αλεξάνδρου που βρίσκεται απέναντι στο Κ.Υ. και περιβάλλεται απ’ ένα αλσάκι με πεύκα. Ως εκ τούτου ο προγραμματισμός για αγιασμό και αγρυπνία τη 1η Ιουλίου για την Παναγία των Βλαχερνών που γιορτάζει στις 2 Ιουλίου, ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί καθώς ο φωτισμός του χώρου είναι ανύπαρκτος και αποτελεί κίνδυνο για τους πιστούς που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την αγρυπνία.

Έτσι η κα Ζαρζάλη απευθύνθηκε στο δήμο, καθώς το ταμείο του Κ.Υ. διαθέτει πενιχρές πιστώσεις, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος το τεράστιο ποσό των 190 ευρώ για τα απαιτούμενα υλικά ήταν αδύνατο να εκταμιευτεί απ’ τον δημοτικό κορβανά. Το θέμα βέβαια λύθηκε από χορηγία ιδιώτη που αγόρασε τα υλικά και τα παρέδωσε στον ηλεκτρολόγο του Κ.Υ. κο Κώστα Παρασκευά, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει μια γιρλάντα η οποία θα τοποθετηθεί μόνιμα ώστε ο ναός που ανήκει στην ενορία της Ανάληψης Διασταύρωσης Ραφήνας να μπορεί να λειτουργεί ακόμα και νυκτερινές ώρες, αφού πρόθεση του πρωτοπρεσβύτερου της Αναλήψεως πατέρα Νικολάου είναι ο ναός αυτός, που άρχισε να λειτουργεί δειλά-δειλά μετά από πρωτοβουλία του προσωπικού του Κ.Υ., να λειτουργεί συχνότερα ακόμα κι από ιδιώτες που θέλουν να τελέσουν κάποιο μυστήριο ή λειτουργία εκεί, όπως γίνεται με την αγρυπνία.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι επί δημαρχίας Πιστικίδη ο δήμος είχε αναλάβει σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης του αμφιθεάτρου του Κ.Υ. όταν επρόκειτο να γίνει 2ημερίδα το Φλεβάρη του 16. Είχε αναλάβει τη βαφή των τοίχων όλου των εσωτερικών χώρων, (αμφιθέατρο, φουαγιέ, είσοδο), με την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ραφήνας Ηρώ Πούλη να διαλέγει τα χρώματα ως αρχιτέκτων, ενώ ο αντιδήμαρχος πρασίνου Αντώνης Παλπατζής ανέλαβε τη περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου (μέχρι τώρα είναι πάντα παρών όποτε χρειαστεί), αναμορφώνοντας τελείως τους δύο χώρους που είχαν εγκαταλειφτεί στη φθορά του χρόνου.

Άλλο βέβαια Πιστικίδης, άλλο Μπουρνούς…καμία σύγκριση μεταξύ των δύο!  

ΥΓ. Πρέπει να σημειωθεί η προσωπική προσφορά του αντιδημάρχου καθ’ ύλη υπευθύνου για τον ηλεκτροφωτισμό Ρ-Π Σάββα Αραπκιλή ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει τον ηλεκτρολόγο του Κ.Υ. Κώστα Παρασκευά σ’ οτιδήποτε χρειαστεί στη συναρμολόγηση και τοποθέτηση ενός προβολέα και της φωτεινής γιρλάντας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα