21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΗ

Με την ευκαιρία των εορτών κλιμάκιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης και Μαραθώνα.

Στο ζεστό περιβάλλον των Εστιών των φίλων μας «της τρίτης ηλικίας» μιλήσαμε για τις δράσεις τους και για τις ανάγκες τους.

Η Νέα Μάκρη έχει προβλήματα στον πίσω προαύλιο χώρο, υπάρχει ανοικτός λάκκος που μπορεί κατά τα λεγόμενα τους να είναι και εγκαταλειμμένος βόθρος, τον έχουν καλύψει με ότι πρόχειρο βρήκαν, σπασμένες καρέκλες σίδερα και άλλα υλικά αλλά παραμένει επικίνδυνος, πολύ περισσότερο που έρχονται τα εγγόνια τους και παίζουν σε αυτόν το χώρο.

Υπάρχει μια τουαλέτα μέσα στο οίκημα αλλά είναι πολύς ο κόσμος και με δεδομένο την ηλικία τους και ότι οι δυο τουαλέτες της αυλής είναι εκτός λειτουργίας οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα.

Υπάρχουν διάφορα υλικά που χρειάζονται μάζεμα, υπάρχουν πλαστικές καρέκλες καμένες από τον ήλιο και πολυκαιρισμένες που έχουν γίνει επικίνδυνες «έχουν ήδη πέσει δύο άτομα από σπασμένες καρέκλες». Έχει ειδοποιηθεί  επανειλημμένα ο Δήμος (είναι ανέξοδες ή χαμηλού κόστους οι ενέργειες που απαιτούνται).

Το ΚΑΠΗ του Μαραθώνα βρίσκεται σε ρυθμούς ανασυγκρότησης, υπάρχουν οικοδομικές εργασίες σε εξέλιξη. Τα μέλη του ΚΑΠΗ τα φτιάχνουν όλα μόνοι τους, πρόβλημα υπάρχει με τα υλικά που τα προμηθεύονται μόνοι τους ή με μεμονωμένες παροχές από φίλους. Είναι περήφανοι για ότι έχουν κάνει, το «σπίτι» τους έχει γίνει αγνώριστο και λειτουργικό εξωτερικά. Τους λείπει μόνο μοκέτα στο εσωτερικό γιατί το πάτωμα είναι πολύ κρύο το χειμώνα (αλήθεια η παλιά μοκέτα από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τι έγινε);

Τώρα τις γιορτές, είναι τόσο μεγάλο το έξοδο ώστε να μην έχει γίνει σχεδιασμός τροφοδοσίας όλων τον ΚΑΠΗ  με τα αναγκαία για μία γιορτή αποχαιρετισμού του παλιού χρόνου;

Εμείς προγραμματίζουμε να πάμε τις επόμενες ημέρες  στα ΚΑΠΗ του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ και του ΒΑΡΝΑΒΑ, να τους ευχηθούμε και να ακούσουμε τις δράσεις τους και τις ανάγκες τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα