27.2 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΒΑΛΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΑΚΟΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ

ΕΒΑΛΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΑΚΟΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ

Εφιάλτης έχει καταντήσει για το δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος Γιάννης Παρασκευής που χώνει την ουρά του οπουδήποτε χρειαστεί για να δυσκολέψει κατά το δυνατό τις αποφάσεις του Σώματος που παίρνονται παράτυπα κατά τον ίδιο και κατ’ επέκταση την δημαρχιακή πορεία Λουκά και το έργο που θέλει να πράξει.

Τούτη τη φορά στο στόχο βρέθηκε η απόφαση για αδελφοποίηση του δήμου Λαυρεωτικής με τη πόλη Σαν Χε της επαρχίας Χεμπέι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που όπως μάθαμε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής δεν ήταν αδελφοποίηση, αλλά προπομπός της.

Αναλυτικότερα να πούμε ότι στις προ ημερησίας παρεμβάσεις της χθεσινής, 12 Ιουλίου, συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής, η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αρετούσα Μακρή αναφέρθηκε στην ακύρωση της εν λόγω απόφασης αδελφοποίησης με αιτιολογικό τη μη ενημέρωση της διϋπουργικής εκ των προτέρων περί τούτης, όπως ορίζει ο νόμος για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ αναφέρθηκε κι ο καταλυκτικός λόγος προς την απόφαση ακύρωσης η εμπλοκή της εταιρείας Καπερώνη στο όλο εγχείρημα.

Επίσης η κ. Μακρή κατήγγειλε αλλοίωση των πρακτικών και δει της ψηφοφορίας, όπου αντί να αναφερθεί το ισόπαλο αποτέλεσμα ψήφων (11-11) και η καταληκτική ψήφος της προέδρου που έγειρε την πλάστιγγα σε θετική κατεύθυνση, αναφέρθηκαν απόντες σύμβουλοι ως να έχουν ψηφίσει θετικά, ενώ αμφιβολίες διατυπώθηκαν για τη ψήφο της παρούσης ανεξαρτήτου συμβούλου κ. Κουλουβράκη, για την οποία η μεν κ. Μακρή είπε ότι ψήφισε αρνητικά, ενώ στα πρακτικά φαίνεται να έχει δώσει θετική ψήφο, με τη Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γκικαράκη να ισχυρίζεται το αντίθετο και την ίδια τη κ. Κουλουβράκη να δηλώνει ότι δε θυμάται τη ψήφισε. Μύλος! Τέλος η κ. Μακρή δήλωσε ότι η υπόθεση θα προχωρήσει με καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποδοθούν πειθαρχικές κυρώσεις στους αιρετούς που ενέργησαν αυθαίρετα κ’ ίσως υποβολιμαία.

Στην απάντηση του δημάρχου στα καταγγελλόμενα μάθαμε ότι πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία βρίσκεται ο εφιάλτης του (δημάρχου) κ. Παρασκευής ο οποίος ενημέρωσε με λανθασμένα επιχειρήματα την αρμόδια αρχή που εξέδωσε την ακυρωτική απόφαση. Μετά ωστόσο την παρέμβαση του δημάρχου ο οποίος ενημέρωσε ότι ουσιαστικά δεν υπογράφηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, αλλά απλά η συνεργασία μεταξύ τους, θα σταλεί νέο έγγραφο ακυρωτικό του πρώτου, που θα αποκαθιστά τη τάξη.

Επίσης η πρόεδρος κ. Γκικαράκη επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα λέγοντας ότι ήδη άλλαξε ο τίτλος του θέματος κι η αδελφοποίηση θα γίνει εν ευθέτω χρόνω, αφού ολοκληρωθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου διαδικασία.      

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα