16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Κώστας Μώρος καθώς το τελευταίο διάστημα του ασκούνται εκβιαστικά διλήμματα σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες απουσίες δημοτικών συμβούλων, μεταξύ τους και επικεφαλής παρατάξεων, ώστε να ασκήσει την εξουσία που έχει εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα προστάγματα του Καλλικράτη με συνέπεια οι συνεχώς απόντες να αντικατασταθούν.

Αποτέλεσμα τούτου ο κ. Μώρος να πιέζεται πλέον συναισθηματικά ανάμεσα στη συνείδησή του, τους κανόνες και τις εκβιαστικές πιέσεις που δέχεται, αφού:

Απ’ τη μια γνωρίζει καλά ότι οι κανόνες στην πατρίδα μας έγιναν για να σπάνε, οπότε ακόμα κι αν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κάνει μια τρύπα στο νερό όπως ακριβώς έγινε και με τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαραθώνα κ. Θανασιά, ο οποίος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη ονομαστικά εναντίον  των συνεχώς απόντων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ή μάλλον το μόνο αποτέλεσμα ήταν, σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την προσφυγή του αυτή να παραιτηθεί ο ίδιος απ’ τη θέση του Προέδρου, ενώ όσοι αναφέρθηκαν ως παραβάτες του Καλλικράτιου νόμου παρέμειναν στις θέσεις τους.

Απ’ την άλλη δέχεται συνεχώς πιέσεις εντός των συνεδριάσεων να δράσει ακόμα κι ενάντια στη συνείδησή του και τη γνώση ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να διώξει εκλεγμένο σύμβουλο παρά μόνο οι ψηφοφόροι που τον εξέλεξαν, πολύ δε περισσότερο όταν οι συγκεκριμένες απουσίες δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη λειτουργία των συνεδριάσεων που γίνονται κανονικά αφού υπάρχει απαρτία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου (Κώστα Μώρου), ότι ως έντιμος άνθρωπος, που πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπος με αυτά που συνήθως συμβαίνουν στη πολιτική σκηνή, νιώθει τελείως ακάλυπτος όταν του επιτίθενται πιέζοντάς τον να εφαρμόσει τη Καλλικρατική σχετική νομοθεσία, αφού κανείς δεν παίρνει το μέρος του – είτε αιρετός, είτε δημοσιογράφος που παρακολουθεί τις συνεδριάσεις κι έχει προσωπική άποψη των άδικων επιθέσεων στο πρόσωπό του – παρόλο ότι στις κατ’ ιδία συνομιλίες που έχει όλοι είναι αντίθετοι με τη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη και του λένε να μη το κάνει.  

Όσον αφορά την προσωπική μας άποψη, μετά από σχεδόν 17 χρόνια που καλύπτουμε δημοσιογραφικά ΟΤΑ, μπορούμε να επισημάνουμε ότι η αντιπολιτευτική τακτική που έχει επιλεγεί εν προκειμένω, μάλλον ευνοεί προσωπικές φιλοδοξίες αιρετών, παρά τη καλή λειτουργία του δήμου και τα συμφέροντα των πολιτών που πρέπει να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα