24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ερωτήματα του Γιάννη Ψάλτη, δημότη Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος μετέχει ενεργά στην παρακολούθηση του τοπικού σκηνικού, σχετικά με τον απολογισμό που συζητήθηκε προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο του προαναφερόμενου δήμου.

«Κατ’ αρχάς, σημειώνει, από ότι λέει ο σχετικός νόμος (Καλλικράτης) πρέπει μέχρι τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου να κατατίθεται ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, στην περίπτωση μας δεν έγινε» και συνεχίζει: «Υπάρχουν όμως θέματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να τονιστούν αλλά και να γίνουν προτάσεις για να βρεθούν επιτέλους λύσεις».

Σχετικά με μια επιχορήγηση που δόθηκε απ’ το υπουργείο εσωτερικών στη προηγούμενη δημοτική αρχή, ύψους 2.500.000 € που σχετίζεται με το χρέος του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, θέτει κάποια ουσιαστικά ερωτήματα:

Πότε – ποια χρονική περίοδο – δημιουργήθηκε αυτό το χρέος;

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πόσα χρήματα συγκέντρωσε ο Δήμος από την ύδρευση;

Πως διαχειρίστηκε τα χρήματα αυτά η τότε Δημοτική αρχή;

Ποια η ευθύνη – πολιτική και αστική – των Διοικήσεων αυτών;

Ο καταναλωτής που πληρώνει τις υποχρεώσεις του γιατί να κληθεί να πληρώσει ξανά κάτι που έχει πληρώσει, στην προκειμένη περίπτωση το λογαριασμό ύδρευσης;

Επισημαίνει δε ότι: «τα σχετικά με τα ποσά των οφειλών των προηγούμενων χρήσεων, για να μπορούμε και εμείς οι απλοί πολίτες να καταλάβουμε αυτά που διαβάζουμε, ας διαχωριστούν ανά έτος ή τετραετία, γιατί τώρα με την θέση προηγουμένων χρήσεων όλοι είναι ανεύθυνοι».

Θέτει δε επιπλέον ερωτήματα σχετικά με τα ποσά οφειλών προς τον Δήμο:

Ποια περίοδο – έτος ή χρονική περίοδο – δημιουργήθηκαν;

Πως αναλύονται αυτά τα χρέη;

Πόσα από τα χρήματα αυτά είναι αδύνατον να εισπραχθούν;

Και τονίζει: “Τα λέω αυτά γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν χρέη από διάφορες εταιρείες εστίασης κυρίως, που έχουν πάρει από τον καταναλωτή το αντίστοιχο ποσό φόρου που πληρώνει ανά είδος – αναψυκτικά καφέ κ.τ.λ. – αλλά δεν το έχουν καταβάλει στον Δήμο και μάλιστα όχι μόνο έχουν κλείσει αλλά και ο ιδιοκτήτης έχει αναχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Αυτά λοιπόν τα χρήματα από πού τα διεκδικεί ο Δήμος; Μήπως πρέπει να τα διαγράψει;”

Γιάννης Ψάλτης 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα