21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ / ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ / ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Γι’ αυτή την ανεκτίμητη ομορφιά ενός μοναδικού οικοσυστήματος πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Ο αγώνας καθενός μας διαφορετικός. Όμως ο αγώνας όλων μαζί ανυπέρβλητος. Οπότε μπορούμε να ελπίζουμε…

Ο Αντώνης Λαζαρής καλός φίλος και συναγωνιστής στη διάσωση του Ρέματός μας με την πανέμορφη φωτογραφία του στην εκβολή του Μ. Ρέματος, δίνοντας το δικό του αγώνα γράφει κι εμείς αναδημοσιεύουμε:

Ο λευκοτσικνιάς και ο νυχτοκόρακας, Egretta garzetta και nycticorax nycticorax.
Δύο ερωδιοί δίπλα-δίπλα στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Μπροστά στον νυχτοκόρακα ο λευκοτσικνιάς φαντάζει μεγάλος ερωδιός. Μπροστά στον σταχτοτσικνιά θα φάνταζε μικρός. Όλα στη ζωή και στη φύση είναι υποκειμενικά.

Η Φύση είναι πολύ όμορφη την άνοιξη. Δέντρα, λουλούδια, πουλιά, ερπετά, έντομα, βατράχια χαίρονται και απολαμβάνουν.

Σήμερα τρία είδη ερωδιών συνυπήρχαν σε τούτο το μικρό θαυματουργό οικοσύστημα της εκβολής του Μ. Ρέματος Ραφήνας. Δύο-τρεις λευκοτσικνιάδες, ένας κρυπτοτσικνιάς και ένας νυχτοκόρακας. Τρία είδη ερωδιών …. Αρκετά καλά για ένα οικοσύστημα που με το ζόρι κρατιέται στη ζωή.

Η εξουσία, τοπική και υπερτοπική, έχουν βάλει από καιρό στο μάτι ολόκληρο το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας. Το οικοσύστημά του βρίσκεται από καιρό στο μάτι του κυκλώνα. Ο Κυκλώνας “Περιφέρεια Αττικής” το απειλεί άμεσα με εξαφάνιση.

Αντισταθείτε στην επερχόμενη καταστροφή όπως μπορεί ο καθένας.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα