17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

ΘΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

Δεν πρόκανε να στρογγυλοκαθίσει στη δημαρχιακή καρέκλα ο Βαγγέλης Μπουρνούς και βρίσκει μπροστά του τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στον Άγιο Στέφανο! Ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ήταν γνωστό από χρόνια, αλλά κανείς δεν νοιαζόταν να εξασφαλίσει την παραμονή της υπηρεσίας στη Ραφήνα, μεταφέροντάς την σ’ ένα κτίριο απ’ τα πολλά που υπάρχουν στη Νταού όπου και το Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου.

Αγωνιζόμενοι τότε για την αναβάθμιση του Κ.Υ. Ρ-Π με διοικητή της 1ης ΥΠΕ τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και διοικητή του ΕΟΠΥΥ τον κ. Μάκη Βουδούρη, είχαμε αναπτύξει το σχέδιο δημιουργίας ενός διοικητικού πάρκου εντός της τεράστιας έκτασης των 460 στρεμμάτων και τα 4100 τμ κτιριακών εγκαταστάσεων, με τη μεταφορά των ιατρείων και των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ που βρίσκονταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας στη Νταού.

Μάλιστα η τότε δημοτική αρχή Χριστόπουλου, είχε συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους παρουσιάζοντας το σχεδιασμό, για τον οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση απ’ όλες τις πλευρές.

Εν τούτοις το μόνο που προχώρησε ήταν η εκ βάθρων ανακαίνιση-αναβάθμιση του Κ.Υ. απ’ το μεγάλο ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο κι η μεταφορά των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στο Κ.Υ. κατόπιν ενεργειών του τότε διοικητή κ. Βουδούρη.

Δυστυχώς οι δύο υπόλοιποι τομείς δεν προχώρησαν λόγω κοντόφθαλμης πολιτικής, που δεν θέλησε να έρθει σε σύγκρουση με τοπικές προκαταλήψεις (απώλεια ενοικίων, δήθεν σε μεγάλη απόσταση του Α.Τ. απ’ το κέντρο της πόλης κ.α.), ενώ ο λόγος της δωρεάν παροχής δημόσιων κτιρίων που θα έφερνε σοβαρή οικονομική ελάφρυνση στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και στο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων εν μέσω κρίσης  ήταν απ’ τους κυριότερους και πιο ισχυρούς λόγους να περάσει το αίτημα.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στη μεταφορά του ΙΚΑ στον Άγιο Στέφανο. Ευτυχώς για την ώρα το Α.Τ. παραμένει στη Ραφήνα, χωρίς ποτέ κανείς να είναι βέβαιος ότι θα παραμείνει έτσι, ενώ αν μεταφερόταν σε δημόσιο χώρο χωρίς ενοίκιο, ούτε σαν σκέψη δεν θα περνούσε ξανά απ’ τον οποιοδήποτε κρατικό υπεύθυνο η μεταφορά του αλλού. 

Βέβαια ο κ. Μπουρνούς  όπως μαθαίνουμε προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο της μεταφοράς του ΙΚΑ, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχει. Εκτός κι αν καταφέρει να πείσει τα αρμόδια υπουργεία να συνεννοηθούν ώστε το Υγείας να παραχωρήσει χώρο, όχι μόνο ικανό να καλύψει τις ανάγκες του φορέα, αλλά να τις υπερκαλύψει (βλέπε διώροφο) και το Κοινωνικών Ασφαλίσεων να τον αποδεχτεί κερδίζοντας παράλληλα μεγάλη εξοικονόμηση κονδυλίων σε εποχή που το κάθε σεντς έχει τεράστια αξία.

Αν οι πληροφορίες μας αποδειχτούν χρήσιμες κι ο κ. Μπουρνούς περάσει το Ρουβίκωνα, θα έχει πετύχει μια πρώτη επιτυχία στη δύσκολη πορεία που τον περιμένει. Αν όχι…  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα