22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΥΕΛΛΩΔΕΣ ΞΕΣΠΑΜΑ ΜΕΘΕΝΙΤΗ (ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΟΥΡΟΥ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΘΥΕΛΛΩΔΕΣ ΞΕΣΠΑΜΑ ΜΕΘΕΝΙΤΗ (ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΟΥΡΟΥ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Την οργισμένη απάντηση του δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη προκάλεσε η επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, όπου λίγο-πολύ κατηγορεί τη δημοτική του αρχή ότι δεν έχει προχωρήσει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του νεοκλασικού πετρόχτιστου κτιρίου που στεγάζει το πολιτιστικό κέντρο του δήμου και μάλιστα η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρκοπούλου και στους Περιφερειακούς Συμβούλους με σκοπό, όπως επισημαίνει ο κ. Μεθενίτης να τον βλάψει πολιτικά.

Ποιος είδε και δε φοβήθηκε το δήμαρχο, ο οποίος σε απαντητική επιστολή προς την κ. Δούρου της σούρνει τα εξ’ αμάξης, κατηγορώντας την ότι “η πολιτική «έκθεση» της Δημοτικής Αρχής, είναι προφανής γιατί με δημόσια κείμενά μου, ενοχλώ ιδιαίτερα εσάς και την Κυβέρνηση, όταν επισημαίνω, λάθη και αστοχίες! Ταυτόχρονα «εξυπηρετούνται» και κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί «φίλοι σας», που δύο χρόνια πριν τις εκλογές, θέλουν (εμμέσως) κάτι να πουν για την Δημοτική μας Αρχή, ξεκινώντας πρόωρα τον προεκλογικό τους αγώνα, όταν επί τρία χρόνια δημοσίως, σιωπούν εκκωφαντικά και αδυνατούν να εκφράσουν δημόσια, ένα στοιχειωδώς συγκροτημένο, πολιτικό λόγο!”

Συνεχίζοντας ενώ την επικρίνει για την επιλεκτική της διάθεση να δημοσιοποιήσει τη καθυστέρηση δημοπράτησης απ’ τη δημοτική του αρχή, τη ρωτά:  

“Επίσης, κα Δούρου, αναρωτιόμαστε, για τα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες έργα της Περιφέρειας Αττικής, που εμφανίζουν για διάφορους λόγους, χρονικές καθυστερήσεις στην Δημοπράτησή τους, δεοντολογικά συμπεριφερόμενη, την ίδια διαδικασία δημοσιοποίησης ακολουθείτε;

Πολύ θα ήθελα να μου δείξετε λοιπόν, μερικές δεκάδες, δημοσίων επιστολών, που έχετε αποστείλει σε διάφορους Δήμους της Αττικής!”

Ενώ παράλληλα τη κατηγορεί για την απένταξη απ’ το ΕΣΠΑ της επέκτασης του προαστιακού ώστε να συνδεθεί το αεροδρόμιο με το λιμάνι του Λαυρίου

“Και αυτό το κάνετε εσείς, που δεν είχατε το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος, όπως οφείλατε ως Περιφερειάρχης Αττικής να πείτε έστω (μια) κουβέντα, όταν πρόσφατα απεντάχθηκε   από το ΕΣΠΑ, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ανατολικής Αττικής, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, που θα συνέδεε το Αεροδρόμιο « Ελ. Βενιζέλος» με το Λιμένα Λαυρίου!

Εκεί, τηρείτε απόλυτη σιωπή, για να μην «στεναχωρήσουμε» την Κυβέρνηση!”

Και μια και πήρε φόρα, ακάθεκτος αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει καμιά προσωπική επαφή της κ. Δούρου, ούτε με τον ίδιο το δήμαρχο Μαρκοπούλου, ούτε με τον αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής κ. Φιλίππου, με τον οποίο ο κ. Μεθενίτης έχουν προχωρήσει σ’ όλες τις κατά νόμο ενέργειες για να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης.

“Δεν γνωρίζετε, τονίζει αυτολεξεί, ότι για τα προβλήματα αυτού του έργου, τον τελευταίο ένα χρόνο, υπάρχει αναλυτική ενημέρωση, συνεχής επικοινωνία και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Μαρκοπούλου, τον οποίο (κο Φιλίππου) ευχαριστούμε δημοσίως, για την άψογη συνεργασία μας, που έχει  οδηγήσει στην διαδοχική συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων του Φακέλου, για τα Τεύχη Δημοπράτησης; Δεν τα γνωρίζετε αυτά;

Δικός σας πολιτικός συνεργάτης, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, κος Πέτρος Φιλίππου.

Εάν εσείς, για δικούς σας λόγους, έχετε διακόψει την επικοινωνία μαζί του και δεν είστε ενημερωμένη, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα και όχι δικό μας!”

Δριμύ κατηγορώ για αγορά νέου κτιρίου και απειλή για παράβαση καθήκοντος

Δε σταματά όμως εδώ αλλά συνεχίζει με δριμεία επίθεση εναντίον της κ. Δούρου για “την σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ, που βρήκατε στο Ταμείο σας, από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη κο Σγουρό (το πλεόνασμα αδιαφορίας, όπως το ονομάζατε), σε αγορές π.χ. αξίας είκοσι (20) περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, για το νέο, κτίριο  της Περιφέρειας, στο Περιστέρι!

Αγορά, για την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από την Επιτροπή Καταλληλότητας, όλες τις άλλες Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων, έχουν προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες, θεωρώντας την, τουλάχιστον απαράδεκτη, από κάθε πλευρά, αν όχι σκανδαλώδη!

Για αυτήν την αγορά κτιρίου, που θα γίνει σύντομα, με τίμημα 65% μεγαλύτερο απ’ την αντικειμενική αξία (σήμερα, που όλες οι πωλήσεις, γίνονται κάτω απ’ την αντικειμενική αξία) και έχει τεράστια προβλήματα πρόσβασης των ΑμεΑ, ο Δήμος Μαρκοπούλου, επιφυλάσσεται όταν ολοκληρωθεί, να προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά για Παράβαση Καθήκοντος και Απιστία περί την Υπηρεσία!

Αυτά προς το παρόν και εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε!”

Συμπερασματικά

Απ’ ότι φαίνεται ο προεκλογικός αγώνας των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεκινά νωρίς – ενώ ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος περί απλής αναλογικής – και μάλιστα για πρώτη ίσως φορά με τόσο εμφανή τη παρέμβαση κατά ενός δημάρχου ενός Περιφερειάρχη, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι τόσο ο δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, όσο κι ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Φιλίππου είναι απ’ τα παιδιά που τολμούν, ο μεν πρώτος να δημοσιοποιήσει προεκλογικά τη υποστήριξή του στο πρόσωπο του Σγουρού, ο δε δεύτερος να αντιταχθεί σθεναρά στα σχέδια Δούρου – Κυβέρνησης στην απόρριψη της μεταφοράς των λυμάτων του νότιου Σαρωνικού στη Ψυττάλεια.

Όπως φαίνεται η κ. Δούρου είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τα «κακά παιδιά» και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο, σε κάθε πρόσφορη υπόθεση.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα