19.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΟΥΣΑ: «ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΟΥΣΑ: «ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ»

Φωτιές άναψε στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η τουριστική αξιοποίηση της νησίδας Υδρούσα ή Κατραμονήσι που βρίσκεται απέναντι απ’ το παράλιο μέτωπο του δήμου, όταν ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απαντώντας στους  δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης, Δόγκα, Ματόπουλο και Δαβάκη, που ζήτησαν ενημέρωση επί του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατήγγειλε ότι δέχεται πολιτικές πιέσεις στις οποίες δεν πρόκειται να ενδώσει.

Ο κ. Κωνσταντέλλος εκφράζει αμφιβολίες τόσο για το ιδιοκτησιακό, όσο και για τα σχέδια και τις εγκρίσεις αξιοποίησης απ’ τους επενδυτές και ζητά απαντήσεις απ’ το δασαρχείο και το ΥΠΕΚΑ μέσω γραμμής νομικής άμυνας που ετοιμάζει. Όπως καταγγέλλει επιχειρείται  εκ μέρους της Πολιτείας, να βάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην άκρη, σε θέματα που αφορούν την παρέμβασή της και τον έλεγχο της νομιμότητας ορισμένων δράσεων που άπτονται σε επιχειρηματικά – επενδυτικά σχέδια. 

Ιδιοκτησιακό και σχέδιο αξιοποίησης της Υδρούσας

Σε ρεπορτάζ του protothema.gr, φαίνεται ότι παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα ιδιοκτήτης της νησίδας είναι ο κ. Κώστας Σελίμης, ο οποίος μετά από 24 χρόνια δικαστικής διαμάχης ‘’κέρδισε’’ τη Υδρούσα και μάλιστα έχει έτοιμο σχέδιο αξιοποίησής της. 
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό στην Υδρούσα θα δημιουργηθεί θέατρο 500 θέσεων, διάφορες οικολογικές δράσεις, ζώνες διασκέδασης, αστεροσκοπείο, ειδικά γλυπτά, πίστες για mountain bikes, εξαιρετική παραλία για μπάνιο, ακόμα και χώροι που αργότερα θα διαμορφωθούν ώστε να επισκέπτονται το νησί Κινέζοι και άλλοι τουρίστες προκειμένου να κάνουν τους γάμους τους.

Και όλα αυτά παρέα με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο για λογαριασμό του εκπόνησε μια μελέτη η οποία δημιουργεί στο νότιο παράκτιο μέτωπο έναν απίστευτο νέο πνεύμονα, μια περιοχή που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στη Βάρκιζα, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη, φιλοξενώντας ελληνικές οικογένειες και χιλιάδες τουρίστες.

 

 

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα