18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΟ Η ΠΑΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΟ Η ΠΑΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η καθαριότητα για το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αφορά επιλεκτικά ένα κομμάτι του κέντρου της Ραφήνας, με τις υπόλοιπες περιοχές ακόμα και λίγο μακρύτερα να στενάζουν από όγκους ξερόκλαδων που εγκυμονούν κινδύνους φωτιάς με το καλοκαίρι να εμφανίζεται ήδη απειλητικό προς τούτο.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο μόλις 200 μέτρων αδιέξοδο δρόμο που αποτελεί συνέχεια της μεγάλης οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Βαλανείου, όπου τόσο στη αρχή του όσο και στο μέσο του φιλοξενεί απίστευτο φορτίο ξερόκλαδων.

Τα ξερόκλαδα στην είσοδο του αδιέξοδου στοιβάζονται εδώ και μήνες στο σημείο μάλιστα που υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως και λίγα μέτρα πιο κάτω πάλι δίπλα στον κάδο απορριμμάτων. Άρα οι υπάλληλοι της υπηρεσία καθαριότητας με το απορριμματοφόρο τα βλέπουν κάθε μέρα σχεδόν, χωρίς όμως να νοιάζονται για την απομάκρυνσή τους.

Στη δεύτερη σωρό οι δύο ιδιοκτήτες που πέταξαν εκεί τα κλαδέματά τους επικοινώνησαν με την υπηρεσία καθαριότητας και πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα έλθουν πάραυτα να τα μαζέψουν. Μήνες και μέρες μετά τα κλαδιά έχουν ξεραθεί με τον κίνδυνο φωτιάς να ελλοχεύει, αλλά και το θέαμα να παραμένει ακάθαρτο, ενώ φαίνεται μάταιη η αναμονή της αποκομιδής τους απ’ το δήμο, ακόμα και με πληρωμή του αντιτίμου προς τούτο.  

Για να προλάβουμε την εύκολη δικαιολογία ότι τα μηχανήματα είναι χαλασμένα και χρήματα επιδιόρθωσής τους δεν υπάρχουν, να θυμήσουμε ότι λεφτά υπάρχουν για άλλες επεμβάσεις μικρότερης σημασίας απ’ ότι η υγεία κι η ασφάλεια των πολιτών.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα