23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Προσωπική υπόθεση πλέον είναι η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη, από τη στιγμή που επισκέφτηκε το εν λόγω κέντρο και εντυπωσιάστηκε απ’ τις υψηλοτάτου επιπέδου παροχές υγείας που μπορεί να προσφέρει τόσο σε κτιριακές υποδομές, όσο και κυριότερα σε επίπεδο υγείας με το άριστο ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό  και τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα που διαθέτει.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε μάλιστα σε τοπική εφημερίδα του δήμου Ρ-Π σε σχετική ερώτηση για την ανάγκη άμεσης 24ης λειτουργίας αυτού του υπερσύγχρονου Κ.Υ. απάντησε: «Βρίσκομαι σε τακτικότατη επικοινωνία με όλους τους αρμοδίους για το ζήτημα αυτό και πιέζω μ’ όλες μου τις δυνάμεις. Πρόκειται για προσωπικό μου στοίχημα. Όλοι οι πολίτες της ΒΑ Αττικής έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που αυτή η εξαιρετικά εξοπλισμένη δομή υγείας μπορεί να παράσχει. Η 24ωρη λειτουργεία της θα αποσυμφορήσει τα κεντρικά νοσοκομεία, ειδικά εάν ο χορηγός της ανακαίνισής της, πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του για ανακατασκευή μιας (ακόμα) πτέρυγας για βραχεία νοσηλεία».

Ο κ. Κατσίκης είναι ίσως ο πλέον ένθερμος υποστηριχτής των προσπαθειών για άνοιγμα σε 24ωρη λειτουργεία αυτού του μοναδικού Κ.Υ. που βρίσκεται εκτός των άλλων σε επιτελική θέση, πολύ κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας, σε απόσταση αναπνοής απ’ το αεροδρόμιο και τη λεωφ. Μαραθώνος. Ως εκ τούτων μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, δήμους Ρ-Π, Σ-Α, Μαραθώνα, αλλά και των νησιών κυρίως της Εύβοιας, των ταξιδιωτών, επισκεπτών και παραθεριστών που ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται κατά πολύ.

Ο κ. Κατσίκης επίσης γνωρίζει προσωπικά από παλιά την υποδιοικητρία της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα, με την οποία κατοικούν στην ίδια περιοχή τα Γλυκά Νερά, απ’ την οποία αποκλειστικά και μόνο εξαρτάται η έναρξη της 24ης λειτουργείας αυτού του κέντρου, το οποίο είναι το μοναδικό απ’ τα 8 Κ.Υ της αν. Αττικής που λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες μέρες απ’ τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι λες και είναι τράπεζα.

Μόνο που σ’ αυτή την τράπεζα οι καταθέσεις είναι σε αίμα, δάκρυ και αγωνία ανθρώπων που ταλαιπωρούνται, ιδίως εν μέσω κρίσης και απαιτούν μια καλύτερη και αξιοπρεπή δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα που αυτό το κέντρο μπορεί να τους παράσχει απλόχερα, αρκεί να μπει σε εφημερία ώστε να επωφεληθούν όλοι των εξειδικευμένων υπηρεσιών του.

Το περίεργο είναι ότι η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα, αλλά κι ο διοικητής κ. Παπαδόπουλος, παρά τις οχλήσεις που δέχονται από βουλευτές, παρά τις επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη βουλή, παρά τα άπειρα δημοσιεύματα, δεν έχουν επισκεφτεί το προαναφερόμενο κέντρο, έστω κι από περιέργεια. Τι να πει κανείς! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα