23.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΣΤΑΑΝΤ ΣΤΗ ΑΓΟΡΙΑΝΗ Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ΕΝΩ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΣΤΑΑΝΤ ΣΤΗ ΑΓΟΡΙΑΝΗ Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ΕΝΩ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Ο καλός μας φίλος Μιχάλης Αποστολόπουλος ενημερώνει συνεχώς για τη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του το Βαρνάβα. Δίνει χρήσιμες συμβουλές στους συντοπίτες του και εκδηλώνει με σκωπτικό ύφος την απουσία του δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη που παραθερίζει ενώ ο δήμος που ηγείται ταλαιπωρείται απ’ τη σφοδρή κακοκαιρία και το χιονιά που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους δημότες του. Ακόμα και για ένα καφεδάκι οι κάτοικοι του Βαρνάβα λιώνουν χιόνι στις εστίες της κουζίνας τους αφού δε τρέχει νερό στις βρύσες τους.  

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Μιχάλη

Τα καιρικά φαινόμενα συνεχίσθηκαν και εντάθηκαν χθες το βράδυ, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της τοπικής Κοινότητας με εκχιονισμούς και απεγκλωβισμούς οικογενειών ένα πρόσθετο μεγάλο πρόβλημα ανέκυψε. Χωρίς νερό παραμένουν για δεύτερη ημέρα νοικοκυριά και καταστήματα στο Βαρνάβα Μαραθώνα, καθώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών πάγωσαν οι σωλήνες ύδρευσης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έσπασαν τα υδρόμετρα.
Φίλος υδραυλικός συνιστά σε αυτούς που δεν έχουν νερό λόγω του παγετού να ρίχνουν σταδιακά χλιαρό (όχι ζεστό) νερό αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου (όχι επάνω του).
Εφόσον δε αποκατασταθεί η υδροδότηση, συνιστάται προσεκτικό στέγνωμα με πανί των σωληνώσεων, ώστε να μη μείνουν νερά, και προστασία τους με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, υαλοβάμβακα κ.λπ.), για να μην ξαναπαγώσουν.
Ειρωνεία ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο “Δήμαρχος” Ψηνάκης, συνεχίζει τις διακοπές του μετά το Γκστααντ  στο χωριό Αγόριανη.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα