21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΕΥΑΤΗΛ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΕΥΑΤΗΛ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

Σήμερα κρίνεται η τύχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.) σε ειδική συνεδρίαση που προκάλεσαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαυρεωτικής με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης για το μέλλον της δημοτικής αυτής επιχείρησης.  

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. είναι η μοναδική δημοτική επιχείρηση που έχει στην δικαιοδοσία της και τη διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού της δημοτικής ενότητας Λαυρίου, σπάζοντας τη μονοκρατορία της ΕΥΔΑΠ στην εποπτεία των ΚΕΛ σ’ όλη την Αττική.

Ωστόσο η βιωσιμότητά της κινδυνεύει πρώτον γιατί η λυματολάσπη που παλιότερα πετιούνταν από δω κι από κει, υποχρεούται να μεταφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα επ’ αμοιβή, κάτι που επιβαρύνει πολύ το ταμείο της εταιρείας και δεύτερον αν αναλάβει και την ύδρευση της δημοτικής ενότητας Κερατέας που είναι οικονομικά ζημιογόνα, οδηγείται σε πτώχευση.

Αυτή είναι η μια υπαρκτή παράμετρος που οδηγεί τη δημοτική επιχείρηση σε κλείσιμο, η άλλη που επισπεύδει το λουκέτο, είναι η αντίληψη ότι ο δήμαρχος κ. Λουκάς αντλεί κατά κάποιο τρόπο ποικιλοτρόπως υποστήριξη απ’ την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., ενώ σχολιάζονται έντονα οι υψηλές(;) αποδοχές των υπαλλήλων της.

Ερώτημα πάντως παραμένει αν το λουκέτο της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., που σημειωτέο δεν μπορεί να ξαναγίνει, κτυπά καίρια το δήμαρχο ή κατ’ επέκταση τη τοπική κοινωνία.

 

 

   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα