28.7 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ήδη απ’ τις 4 -11-2017 στη πολιτική μας ανάλυση ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ….(ΡΑΦΗΝΑ) για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της τοπικής πολιτικής είχαμε επισημάνει την επικείμενη αλλαγή του δημοτικού σκηνικού με την παραίτηση Αδαμόπουλου υπέρ του Δαμιανού Φαφούτη. Γράφαμε τότε ο Θανάσης Αδαμόπουλος της μείζονος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που τον κρατούν συχνά – πυκνά ακόμα και εκτός Ελλάδας, είναι πυκνά απών απ’ τις συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου, που ούτως ή άλλως συνεδριάζει πολύ συχνά σε σύγκριση με άλλους δήμους. Δεν αποκλείεται ο κ. Αδαμόπουλος να δράσει σύντομα ανατρέποντας το υφιστάμενο σκηνικό παραχωρώντας τη θέση του στο κ. Φαφούτη, εξέλιξη λίγο – πολύ αναμενόμενη.

Η αναμενόμενη εξέλιξη έγινε πράξη με την επίσημη παραίτηση με ιδιόχειρη επιστολή του κ. Αδαμόπουλου απόψε Τρίτη 28 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρ-Π. από επικεφαλής της παράταξης της μείζονος και την αναβάθμιση του κ. Φαφούτη με τη συγκατάθεση των μελών της παράταξης σε νέο επικεφαλής. Ωστόσο ο κ. Αδαμόπουλος δεν παραδίδει και την έδρα του, αλλά παραμένει δημοτικός σύμβουλος, προς απογοήτευση όσων των ήθελαν οριστικά εκτός νυμφώνος.

Τώρα απομένει να επιβεβαιωθεί κι η παράγραφος που αφορά τον κ. Φαφούτη στο προφητικό άρθρο μας της 4ης Νοεμβρίου όπου γράψαμε: Τρωτό σημείο της μειοψηφίας η ατυχής συγκυρία να βρίσκεται ουσιαστικά ακέφαλη, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει σύντομα, δίνοντας ουσιαστική υπόσταση στην αντιπολιτευτική τακτική της. Ενδεχόμενο που προβληματίζει έντονα τη πλειοψηφία, αλλά και συμβούλους που δε καλοβλέπουν το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών απ’ το Δαμιανό Φαφούτη, που φαντάζει ως ένας ισχυρός αντίπαλος σε περίπτωση που θελήσει να διεκδικήσει το δήμο.   

Άρα ο πολιτικός αιώνας μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές που χρησιμοποιήσαμε στο τίτλο του παλαιού άρθρου μας μάλλον παίρνει τέλος, αφού αρχίζει ήδη η προεκλογική περίοδος στο τοπικό επίπεδο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα