21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΡΓΑΣΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές λοιπόν σύμφωνα με τη θέληση των βουλευτών και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά γράφοντας και σβήνοντας ονόματα υποψηφίων βουλευτών. Εκλογές εντός μηνός, εν μέσω χειμώνα και χωρίς να ξέρουμε με ακρίβεια πόσα και ποια κόμματα θα πάρουν μέρος. Τι θα γίνει με τη ΔΗΜΑΡ; Θα κάνει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου; Που θα βρουν στέγη οι ανεξάρτητοι βουλευτές; Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στη κεντρική πολιτική σκηνή;

Τουλάχιστον στο τελευταίο ερώτημα (για τα άλλα θα τα πούμε σε άρθρα που θα ακολουθήσουν) σας μεταφέρουμε τις πρώτες πληροφορίες μας σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής:

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σίγουρα εντάσσεται ο πρώην υφυπουργός, οικονομολόγος κ. Πέτρος Δούκας, με εξ’ ίσου πιθανή τη συμμετοχή του κ. Θοδωρή Ρουσσόπουλου. Τα δύο αυτά ονόματα είναι φυσικό να προκαλούν αναστάτωση, αν ληφθούν υπόψη οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τη Ν.Δ. στη δεύτερη θέση με αποτέλεσμα αν επιβεβαιωθούν, να μειώσουν τον αριθμό των εκλεγομένων βουλευτών της. Επικρατέστεροι για τις θέσεις αυτές είναι: η Γεωργία Μαρτίνου, που με τη σεμνή πολιτική της παρουσία, αλλά κυρίως την ουσιαστική βοήθεια στην επίλυση κάθε προβλήματος της εκλογικής της περιφέρειας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του εκλογικού σώματος και ο Μάκης Βορίδης με την ευφράδεια του δικανικού λόγου που τον διακρίνει και τις θητείες του ως υπουργός έχει επίσης κερδίσει τους εκλογείς.   

Στους νέους υποψηφίους ακούγεται το όνομα του κ. Γιώργου Μπαϊρακτάρη που εμφανίστηκε πρόσφατα στις δημοτικές εκλογές Ραφήνας-Πικερμίου με την παράταξη Χριστόπουλου, αν και ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του.  Ο Θανάσης Αυγερινός αποτελεί μια επίσης δυνατή υποψηφιότητα που συζητιέται θετικά στα επιτελεία της Ν. Δημοκρατίας. 

Όσο αφορά τον τ. δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργο Χριστόπουλο, ισχυρές ενδείξεις τον θέλουν να διεκδικεί μια έδρα στη Περιφέρεια Κυκλάδων, χωρίς ο ίδιος να το επιβεβαιώνει.

Απ’ τη άλλη ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Χριστόπουλου επίσης, Γεράσιμος Βουδούρης, έχει ήδη δεχτεί πρόταση απ’ τον Γιώργο Παπανδρέου στο υπό ίδρυση κόμμα του την οποία αποδέχτηκε και σκέπτεται σοβαρά την κάθοδό του στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο συνάδελφος Χρήστος Τσεμπέρης έχει δεχτεί επίσης προτάσεις απ’ το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, αν και προβληματίζεται για ένα άλμα στην αχανή περιφέρεια Αττικής.

Ερωτηματικό αν ο Παντελής Ασπραδάκης, που ανήκει στη μερίδα των μετριοπαθών πολιτικών, θα αποδεχτεί κάποια πρόταση απ’ τις διάφορες που του γίνονται, κυρίως λόγω της πόλωσης που προβλέπεται να επικρατήσει, κάτι που δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές που τον διέπουν.

Συνωστισμός υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Μητρόπουλο, σε αντίθεση με όσους τον ήθελαν να μετακινείται προς άλλη εκλογική περιφέρεια, να παραμένει στην Αττική όπου σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται μακρά πρώτος απ’ το δεύτερο. Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του, δεν σκοπεύει να εκτεθεί στη Β’ Αθήνας, παρότι κι εκεί φιγουράρει στις πρώτες θέσεις προτίμησης των εκλογέων, αφού ως βουλευτής Αττικής συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις της περιοχής και γίνεται ενθουσιωδώς δεκτός απ’ όλους. Φυσικά δεν πρέπει να αγνοηθεί ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας που παίζει δυνατά στις πρώτες θέσεις.

Με ένα ‘’δυστυχώς όχι’’ ο Πέτρος Φιλίππου έχει απορρίψει την κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, όντας πρόσφατα εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής. Ωστόσο πολλές νέες υποψηφιότητες αναμένονται απ’ τη τοπική αυτοδιοίκηση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονη γυναικεία παρουσία. Τα ονόματα του Γιώργου Γκινοσάτη και του Χρήστου Τσαντήλα απ’ το δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας κυριαρχούν στην λίστα των υποψηφίων, με το χιουμορίστα Χρήστο να επισημαίνει ότι σ’ όλη την πολιτική του καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ψηφιζόταν πάντα με μεγάλο αριθμό ψήφων χωρίς να μπει ποτέ στη διοίκηση, αφού οι παρατάξεις που στήριζε δεν κέρδισαν ποτέ τη πρωτιά. Ίσως είναι καιρός να δοκιμάσει κεντρικά μπας και σπάσει τη γρουσουζιά.  

Αφήσαμε τελευταίο το γνωστό και μη εξαιρετέο ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου. Δια της ατόπου εφαρμογής ο Βασίλης βαδίζει ντουγρού προς Ποτάμι μεριά, καθώς ο ίδιος έχει απορρίψει και τα δύο κομμάτια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα. Στο εν λόγω ψηφοδέλτιο η συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά στην Αττική είναι βεβαία πέρα για πέρα.

Αυτές είναι με μια πρώτη ματιά οι ειδήσεις σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην περιφέρεια Αττικής. Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε με νεότερες υποψηφιότητες.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα