26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΙΖ.Ε.Σ

ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΙΖ.Ε.Σ

Εντελώς απαράδεκτη και κοινωνικά άδικη είναι η αύξηση των δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης  του δήμου Σαρωνικού.

Το νέο δόγμα  υπέρογκων αυξήσεων που επιβάλλει με το «καλημέρα σας»  η  Δημοτική Αρχή του κ. Σωφρόνη, εκτινάσσει στα ύψη τα δημοτικά τέλη, αλλά και το τιμολόγιο της ύδρευσης και φέρνει σε οικονομικό αδιέξοδο την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας τη στιγμή  που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει ακόμα και  σε βασικές  της ανάγκες.

 Δεν πέρασε πολύς καιρός που ο κ. Σωφρόνης  δήλωνε ότι η πολιτική του θα έχει επίκεντρο τον «άνθρωπο» και στη πράξη κάνει το εντελώς αντίθετο.

Καμία Δημοτική Αρχή που σέβεται  τον εαυτό της, δεν θα ξεκινούσε την θητεία της με υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων στο  υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό, και μάλιστα επιβαρύνοντας κατά κύριο λόγο τους μικρούς καταναλωτές.

Καμία Δημοτική Αρχή που σέβεται την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν θα τους χρέωνε με το ίδιο σχεδόν τιμολόγιο που χρεώνει  τους υπόλοιπους καταναλωτές, και μάλιστα βαφτίζοντάς το «κοινωνικό».

Έχουμε προφανώς  να κάνουμε με μια Δημοτική Αρχή που από την αρχή της θητείας της δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο υπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών και όχι της πλειοψηφίας των πολιτών.

 Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού  ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξεταστεί  το θέμα των δημοτικών τελών  και το τιμολόγιο ύδρευσης

 Προτείνοντας τα παρακάτω:

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και το νερό γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα χαράτσια

Δωρεάν δημοτικά τέλη και ύδρευση ( 15m3)  για τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τους ανέργους.

Χαμηλότερο τιμολόγιο ανάλογα με τη φορολογική δήλωση  για τις υπόλοιπες ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες.  

Να καταβληθεί σοβαρή και αποτελεσματική προσπάθεια για την είσπραξη ανείσπρακτων και ληξιπρόθεσμων οφειλών,  με προτεραιότητα στους μεγάλους καταναλωτές.

Να καταθέσουν τη γνώμη τους και οι δημοτικές κοινότητες για το θέμα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα