18.4 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Ο καλός φίλος και πάντα ενεργός πολίτης, πρώην κοινοτάρχης Βαρνάβα, Γιώργος Κόλλιας, γράφει σχετικά με τη συνεδρίαση του χθεσινού Περιφερειακού συμβουλίου, εν σχέση με το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και σχολιάζει τις παρουσίες, αλλά κυρίως τις απουσίες των αιρετών του δήμου Μαραθώνα, στην τόσο σημαντική συνεδρίαση, που έχει άμεση σχέση με τον ΧΥΤ του Γραμματικού, που χάσκει σαν μια τεράστια τρύπα στο Μαύρο Βουνό.

Διαβάστε με το χαρακτηριστικό τρόπο γραφής του Γιώργου Κόλλια, το ρεπορτάζ και τα σχόλια του:

«Πρώτες πληροφορίες από την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, της 8 Οκτωβρίου 2015, για τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ελάχιστοι κάτοικοι της περιοχής παρόντες.

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους παρόντες ΜΟΝΟ Νησιώτης, Ρεΐσογλου, Κοροβέσης, Λαμπαρού, Παπά, Στεφανίδης, Δεληβοριάς, Δελαγραμμάτικας και Δρακοπούλου.

Από τους Τοπικούς Πρόεδρους ΜΟΝΟ η Πρόεδρος του Γραμματικού.

Α! πέρασε για λίγο και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Κύριος Ηλία Ψηνάκης.

Φυσικά δεν ζήτησε να μιλήσει ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς.

Όσον αφορά την διαδικασία ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε πώς η «πρώτη φορά αριστερά» Περιφερειακή Αρχή δεν αντέχει τον διάλογο, την άλλη άποψη.

Ενώ αρχικά ανακοινώθηκε επίσημα από το Προεδρείο ότι θα μιλούσαν εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα οι Δημήτρης Δαμάσκος, Σταυρούλα Δρακοπούλου και Δώρα Σιδέρη, όταν έφτασε η ώρα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Ο ΛΟΓΟΣ. Και μόνο μετά από έντονη διαμαρτυρία και φωνές των κατοίκων το Προεδρείο έκανε την χάρη και επέτρεψε στην κ. Δρακοπούλου ΜΟΝΟ! να μιλήσει για λίγο.

Ο λόγος, χωρίς φασαρίες, δόθηκε από το Προεδρείο και στους κ. Παπαδοκοτσώλη (γεωλόγο) και κ. Κουλούρη (καθηγητή μηχανικό).

Εκτενές ρεπορτάζ σε νεότερη ανάρτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Για τους απόντες

Θα έλεγα ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όσοι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ δεν παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του Π.Σ., που συζητούσε ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ .

Ή μήπως γι’ αυτούς δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Μήπως έχουν συμφωνήσει; Μήπως μας έχουν ήδη πουλήσει; Δεν ξέρω. Ρωτάω. Πάντως με την στάση τους δεν δείχνουν να νοιάζονται καθόλου..

Και καλά οι της πλειοψηφίας.

Εσείς κυρίες και κύριοι του συνδυασμού του πρώην Δημάρχου κ. Λουίζου;

Που ήσασταν κ. ΛΟΥΙΖΟ; Πού ήσασταν οι λοιποί σύμβουλοι; Με την στάση σας δικαιώνεται όσους ισχυρίζονταν ότι είχατε ήδη αποδεχτεί τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Και άντε καλά και αυτοί, ήταν το παλιό καθεστώς.

Εσείς κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ; Εσείς; Τόσο ήταν το ενδιαφέρον σας για τούτο τον τόπο που δεν βρήκατε ένα ελεύθερο απόγευμα να συμπαρασταθείτε στους πολίτες του Δήμου μας; ΚΡΙΜΑ γιατί κάποιοι πιστέψαμε ότι ήσασταν κάτι διαφορετικό.

Και οι Τοπικοί Πρόεδροι; Που ήσασταν;

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ;

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ;

Οι ….πολιτιστικές σας εκδηλώσεις δεν σας άφησαν να συμμετάσχετε στον αγώνα των κατοίκων, για ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Και φυσικά ούτε εσείς αισθανόσαστε ΝΤΡΟΠΗ, για την αδιαφορία σας. Θα έπρεπε, όμως.

Για τους παρόντες

Μπράβο, αλλά δεν σας θέλαμε θεατές στο έργο. Σας θέλαμε ενεργούς υπερασπιστές της υπόθεσης που χρόνια καίει τον τόπο μας. Περιμέναμε να ζητήσετε τον λόγο, να διεκδικήσετε, να διαμαρτυρηθείτε, να απαιτήσετε. Τελικά αποδείχτηκε ότι ΚΑΚΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. Απλοί άβουλοι και μοιραίοι θεατές ήσασταν.

Τώρα για τον Δήμαρχο Κύριο Ηλία Ψηνάκη τι να πω; Ήρθε, είδε και απήλθε και πολύ μας ήτανε. Να πω ΝΑ ΝΤΡΑΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ; Χαμένα λόγια. Δεν έχει ντραπεί για τόσα και τόσα, σιγά μην ντραπεί για έναν … ΧΥΤΑ.

Κρίμα που σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο του μακροχρόνιου αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό βρέθηκαν να πρέπει να τον διαχειριστούν ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα