18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΠΑΛΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Σπουδαία πράγματα μπορείς ν’ αλιεύσεις στο fb όταν δημοσιεύονται από υπεύθυνους και παραγωγικούς πολίτες, που και το μάτι τους «κόβει» αναγνωρίζοντας την «ζώσα» ιστορία του δήμου που ζουν και ιδέες φανταστικές δίνουν για την αξιοποίησή τους τουριστικά.

Για του λόγου το αληθές το εντυπωσιακό ρεπορτάζ του Χρήστου Σωτηρόπουλου κατοίκου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ο οποίος γράφει για τον παλιό αλλά καλοδιατηρημένο παλιό σταθμό του Μαρκόπουλου και το τραίνο (συγνώμη αλλά προτιμώ την παλιά ορθογραφία) αντίκα, τον γνωστό Μουτζούρη όταν ήταν στις δόξες του, με την καταπληκτική ιδέα πως να στολιστεί Χριστουγεννιάτικα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρόπουλος:

«Παλιός σταθμός και το τραίνο, θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης και ένα μέρος πολιτισμού για τον Δήμο. Αντίθετα, είναι εντελώς παρατημένο, με βαγόνια βανδαλισμένα και κατεστραμμένα.

Έμαθα δε χθες, πως υπάρχει φύλακας διορισμένος στον Δήμο Μαρκοπούλου για τον σταθμό και το τραίνο! Άνθρωπος που πληρώνεται γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά το τραίνο δεν το έχει δει ούτε με κιάλι. Αν η παραπάνω πληροφορία δεν ισχύει, παρακαλώ πολύ ας μας πληροφορήσει κάποιος για να μην την αναπαράγουμε. Αν ισχύει, να δώσετε χαιρετίσματα στον φύλακα και να πιεί κι ένα ποτηράκι παραπάνω στην υγειά των κορόιδων».

Ας στολίσουμε Χριστουγεννιάτικα το τραίνο μας

«Σε συνέχεια της ανάρτησης για τον σταθμό του τραίνου και στο πλαίσιο της συζήτησης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου μας που έχουμε ανοίξει, καταθέτω μία πρόταση. Φανταστείτε στολισμένο τον σταθμό και το τραίνο μας! Πόσοι Δήμοι έχουν παρκαρισμένο παλιό τραίνο στα όρια τους; Εννοείται με μία 24ωρη φύλαξη για τις ημέρες των εορτών!

Αν το κάναμε, θα γινόταν θέμα σε κάθε Μέσο (τηλεόραση-διαδίκτυο-έντυπα) και θα το μάθαινε όλη η Ελλάδα. θα ήταν ένα θέαμα άξιο να πάρεις το παιδί σου και να το επισκεφτείς, όχι μόνο αν είσαι Μαρκοπουλιώτης αλλά από γύρω Δήμους και όχι μόνο…

Φανταστείτε το. Οραματιστείτε το. Φτηνό, απλό, εντυπωσιακό… Δεν είναι δα και χτίσιμο σχολείου…».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα