28.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΧΟΡΗΓΩΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΩΝ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑ ‘’ΛΑΪΚΗ...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΧΟΡΗΓΩΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΩΝ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑ ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’

Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε για την ελάσσονα μειοψηφία της Λαϊκής Συσπείρωσης, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας, για αναγραφή στο κάτω μέρος των πινακίδων των οδών  ονόματα χορηγών. Πολύ δε περισσότερο που η πρόταση αυτή υποστηρίχτηκε κι από τις άλλες πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου, με μόνη διαφωνία την προαναφερόμενη παράταξη.

Αναλυτικά η διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης:  

Ούτε στο Λας Βέγκας, δεν κατεβάζουν τέτοιες φαεινές ιδέες, όπως αυτή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σπάτων που σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε πρόταση  να μπουν στο κάτω μέρος των πινακίδων των οδών, ονόματα χορηγών με επιχείρημα «το μεγάλο κόστος και εύρος του έργου» στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδίου ονοματοθεσίας για το σύνολο της Αρτέμιδος.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε και από τη μείζονα αντιπολίτευση, την παράταξη της κας Ραφτοπούλου και τη  Χρυσή Αυγή, που εύκολα αποδέχτηκαν την ιδέα κάτω από τα ονόματα των δρόμων που αποτυπώνουν μεταξύ άλλων την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μιας περιοχής να αναγράφονται ονόματα μεγάλων χορηγών (ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκε το όνομα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας…).

Τι να πούμε…Ας ελπίσουμε ότι χρεωμένοι στις τράπεζες επαγγελματίες ή εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή τους πετσόκοψαν το μισθό τους για να αυγατίζει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο, δεν θα βρεθούν στη  δυσάρεστη θέση να βλέπουν κάτω από το όνομα του δρόμου τους τα ονόματα κάθε είδους «μεγαλόχορηγών», για τα συμφέροντα του οποίων, ο λαός υποφέρει από τα μνημόνια Διαρκείας της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Θεωρούμε αυτονόητο οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα επιτρέψουν αυτές τις ανήκουστες και επικίνδυνες προτάσεις.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα