21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ

Διόλου ευκαταφρόνητη διάκριση η βράβευση της EUROPANOSTRA 2017 σ’ ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι γεμάτο αρχαιότητες. Ο λόγος για τη Κέα (Τζια) που ο δήμαρχός της Γιάννης Ευαγγέλου έχει επιδοθεί σ’ ένα Μαραθώνειο ανάδειξης των πολλών αρχαιοτήτων που βρίσκονται διάσπαρτα στα διάφορα σημεία του νησιού αλλά και στο βυθό της θάλασσάς του.

Για την ώρα ο κ. Ευαγγέλου πήρε το έντυπο βραβείο της EUROPANOSTRA 2017 για την αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Καρθαίας με το πανέμορφο θέατρο, που επιδεικνύει πανευτυχής στο φακό.

Αργότερα το νησί σίγουρα θα αποκτήσει κι άλλες επιβραβεύσεις καθώς προχωρούν τα σχέδια ανάδειξης των ενάλιων ναυαγίων που κρύβονται στο βυθό των παραλίων της, προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον.

Ίσως το δυσκολότερο εγχείρημα, αλλά και στοίχημα ζωής για ένα οραματιστή δήμαρχο να είναι η ανάδειξη της Μακρονήσου που διοικητικά ανήκει στη Κέα. Δε μπορεί ένα νησάκι με τόσο ζωντανή ιστορία της νεότερης Ελλάδας κι όχι μόνο, να μένει ξεχασμένο και επισκέψιμο μόνο δυο-τρεις φορές το χρόνο, λόγω προκαταλήψεων.

Η Μακρόνησος πρέπει και μπορεί να πει την ιστορία της αρκεί κάποιοι να τολμήσουν να την αφήσουν να βροντοφωνάξει τα όσα έζησε. Να διαλαλήσει ότι αυτά που συνέβησαν εκεί θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή. Κι αυτό δε μπορεί να γίνει αν την κρατούν κλειστή, φιμωμένη κι απόμακρη.

Ίσως κάποτε….  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα