22.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ «ΛΙΛΙΑΝ» ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ «ΛΙΛΙΑΝ» ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Ένα υπέροχο απόγευμα με καφέ ή τσάι, γευστικότατα συνοδευτικά και μια ποικιλία από υπέροχα λικέρ φρούτων, όλα δημιουργήματα του εργαστηρίου της Εστίας ατόμων με νοητική υστέρηση, περάσαμε χτες στο σπίτι «ΛΙΛΙΑΝ» στο Πικέρμι.

Η πρόεδρος της Εστίας κ. Έφη Προκοπάκη, θέλοντας να γνωριστεί με τους γείτονές της, άνοιξε τη πόρτα του σπιτιού, όπου αρκετά άτομα απ’ τη γειτονιά κάνοντας ποδαρικό για τον καινούργιο χρόνο, μαζεύτηκαν στο φιλόξενο, ζεστό χώρο του σαλονιού, ανταλλάσσοντας ιδέες και γνωριμία μεταξύ τους.

Οι ένοικοι του σπιτιού στο δωμάτιο εργασίας ασχολούνταν υπό τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους στην κατασκευή κομψοτεχνημάτων και ζωγραφική, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους.

Παράλληλα οι επισκέπτες, μια ανοιχτή αγκαλιά όλοι, απόλαυσαν τη σπιτική φιλοξενία και τίμησαν δεόντως τα κεράσματα, ιδίως τα φανταστικά λικέρ, σε καλαίσθητη συσκευασία τύπου μικρών φιαλών, που κάλλιστα μπορούν ν’ αποτελέσουν πολύ ωραία δωράκια σε διαλεχτούς φίλους, καθώς κατασκευάζονται και πωλούνται απ’ τα εργαστήρια της Εστίας.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους οικοδεσπότες, όσο και τους επισκέπτες που ανέπτυξαν ένα δεσμό φιλίας και καλής γειτονίας, ανανεώνοντας την υπόσχεση και γι’ άλλες συναντήσεις στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Εστία με πρώτη τη γιορτή της σοκολάτας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Πικερμίου προς τα τέλη Φεβρουαρίου.  

Μεταξύ των επισκεπτών η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Πικερμίου κ. Έφη Μάτσου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Γιώργος Δουβίτσας, η κ. Τασούλα Κάρλου της οποίας το δωράκι κατασκευής δικής της, μια όμορφη βάση για κεράκι με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, εντυπωσίασε την κ. Προκοπάκη η οποία της πρότεινε να διδάξει τους ενοίκους του σπιτιού στην κατασκευή παρόμοιων αντικειμένων, κ.α.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα