22.9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ Η ΠΑΛΛΗΝΗ

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ Η ΠΑΛΛΗΝΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής (31/07/2016), ο δήμος Παλλήνης αγγίζει την πρώτη θέση πανελλαδικά ως προς την περιοχή επιλογής των ξένων να εγκατασταθούν στη χώρα μας, με αντάλλαγμα την παροχή βίζας και άδεια παραμονής από το κράτος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες τρίτων χωρών που πραγματοποιώντας επένδυση από 250.000 ευρώ σε ακίνητο λαμβάνουν πενταετή άδεια διαμονής στην Ελλάδα, με δυνατότητα ανανέωσης τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους (σύζυγοι, ανήλικα τέκνα ή μέχρι 21 έτους και γονείς). Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέχρι τον προηγούμενο μήνα, με βάση τον νόμο 4251/14 έχουν δοθεί συνολικά 2.861 άδειες διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων και μέλη των οικογενειών τους, εκ των οποίων ο δήμος Παλλήνης έρχεται δεύτερος πανελλαδικά με 628 άδειες, δέκα μόλις πίσω από τον πρώτο Πειραιά και ξεπερνώντας την Αθήνα, την Κέρκυρα, τον Πολύγυρο και τα Χανιά. Στην πλειονότητά τους οι επενδυτές προέρχονται από την Κίνα (483 άδειες) και τη Ρωσία (359 άδειες), ενώ ακολουθούν η Αίγυπτος, ο Λίβανος και η Ουκρανία. Οι επενδυτές είναι άτομα με ανώτατο οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο, με διεθνές επιχειρηματικό προφίλ και ισχυρές διασυνδέσεις με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας τους. Συνεπώς βλέπουν την αγορά ακινήτου με εντελώς επενδυτικά κριτήρια και δεν δίνουν εύκολα τα χρήματά τους.

Με αφορμή τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, για να αυξηθεί το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, η κυβέρνηση προτίθεται ως το Σεπτέμβριο να μειώσει το ποσό της επένδυσης στα 200.000 ευρώ, ενώ όποιος επενδύει πάνω από 250.000 θα αποκτά τη δυνατότητα οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής δήλωσε σχετικά: ΄΄Αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την πόλη μας η προσέλκυση ξένων επενδυτών, είτε στα πλαίσια της αγοράς κατοικίας, είτε ακόμη στα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με συμμετοχή σε ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις ή δημιουργία νέων καταστημάτων στην πόλη, όπως και με την αγοραστική τους δύναμη στα μαγαζιά της περιοχής μας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Παλλήνης για τους νέους και θα μπει το λιθαράκι να δημιουργηθεί Αγορά και δρόμοι καταστημάτων, κάτι που απουσιάζει, εξαιτίας της παραμέλησης των ιστορικών κέντρων του  Γέρακα και της Παλλήνης, την έλλειψη πεζοδρόμησης και την απουσία σχεδιασμού για στήριξη των καταστημάτων και των εμπόρων, στα οποία ο δήμος Παλλήνης έχει μείνει πίσω. Πρέπει να περάσουμε σε μια νέα εποχή με όραμα για την πόλη μας και δημιουργία συνθηκών για ποιότητα ζωής των κατοίκων που μένουν, όπως και συνθήκες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα στην πόλη΄΄ κατέληξε ο κ. Καλαντζής.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα