28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Εξόχως πολυσυλλεκτικό εμφανίζεται το ‘’Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση’’ με τον πολυπράγμονα αυτοδιοικητικό κ. Γιώργο Πατούλη που οργώνει τη χώρα, για να εξασφαλίσει τη τρίτη φουρνιά δημάρχων που θα υπογράψουν τη κίνηση του.

Η κρουαζιέρα στα κυκλαδίτικα νησιά αποκόμισε πολλές υπογραφές μεταξύ των οποίων και του κ. Ορφανού δημάρχου Τήνου, όπου ο κ. Πατούλης γιόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Σίκινου, Ανάφης, Μήλου, Κέας, Πάρου, Αντιπάρου, Νάξου, Άνδρου, Σύρου, Μυκόνου και Τήνου μεταξύ όσων έχουν μέχρι σήμερα υπογράψει.

Απ’ την ανατολική Αττική μέχρι στιγμής τέσσερις εκλεγμένοι δήμαρχοι φιγουράρουν στη λίστα των 115, οι: Σωφρόνης Σαρωνικού, Μεθενίτης Μαρκοπούλου, Κωνσταντέλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Πιστικίδης Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο υπογράφων στη δεύτερη λίστα Βασίλης Πιστικίδης μάλιστα,  που δεν υπήρξε συνδαιτημόνας στο τραπέζι που προ μηνός έγινε στη Σαρωνίδα καθώς δεν καλέστηκε απ’ τους διοργανωτές λόγω άλλης κομματικής προέλευσης,  αποτελεί σημείο αναφοράς στα διάφορα πολιτικά πηγαδάκια της περιοχής. Πολύ δε περισσότερο καθώς δεν έχουν εκφράσει ακόμα εγγράφως τη στήριξή τους στο ‘’Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση’’, αρκετοί συνάδελφοί του που ανήκουν στην κεντροδεξιά. 

Όπως μας είπε ο κ. Πατούλης η επαφή με τον κ. Πιστικίδη έγινε σε προσωπικό επίπεδο, καθώς το ‘’Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση’’ είναι υπερκομματικό και υπογράφεται από εκλεγμένους δημάρχους διαφόρων κομματικών αποχρώσεων από όλη τη χώρα.

‘’Για να πάει η αυτοδιοίκηση μπροστά, είπε, δεν χρειάζεται καμία κομματική εξάρτηση. Τα προβλήματα που επιζητούν λύση σε κάθε περιοχή αφορούν όλους τους δημότες οπουδήποτε κι αν αυτοί ανήκουν ιδεολογικά. Πολύ δε περισσότερο σήμερα  που η αυτοδιοίκηση καλείται να διαχειριστεί τα οικονομικά της με περιορισμένη κρατική επιχορήγηση. Κάτι πρέπει να αλλάξει λοιπόν κι αυτό ευαγγελίζεται να υλοποιήσει το ‘’Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση’’».

Καθώς οι επαφές του δεν έχουν τελειώσει ακόμα, σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα μια λίστα ονομάτων, που θα δώσει απάντηση σε όσους ανυπομονούν να μάθουν προς τα που προσανατολίζονται κι οι υπόλοιποι δήμαρχοι της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο. Εν αναμονή λοιπόν για περισσότερη ενημέρωση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα