25.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΥ ‘ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ / ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…

ΠΟΥ ‘ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ / ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Κάποτε ήταν αστέρια που έδιναν απαράμιλλη λάμψη στις ομάδες τους και αίγλη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα εντός κι εκτός Ελλάδος. Σήμερα αποτελούν ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας που κατοικούν, αλλά κι ενεργούς πολίτες που δρουν αλληλέγγυα προς τους πάσχοντες συνανθρώπους τους, γιατί απλά έτσι έμαθαν το παλιό εκείνο τον καιρό όταν ήταν κυρίαρχοι των γηπέδων μέσα στα οποία ανδρώθηκαν.

Και για να μη σας κρατάμε σε αγωνία να πούμε ότι αναφερόμαστε στους: Χρήστο Αρδίζογλου της ΑΕΚ, Σπύρο Λιβαθινό του ΠΑΟ, Λάκη Νικολάου διεθνή ποδοσφαιριστή / ορθοπεδικό, Θωμά Μαύρο του Πανιώνιου και Στέφανο Θεοδωρίδη της ΑΕΚ, που βρέθηκαν ξανά στο γήπεδο της Ν. Μάκρης Μαραθώνα, όπου έδωσαν φιλικό αγώνα υπέρ των πυροπλήκτων του Ματιού και του Ν. Βουτζά.

Κάτι αυτονόητο για όλους, ιδίως όμως για το Σπύρο Λιβαθινό και το Στέφανο Θεοδωρίδη που ως κάτοικοι της περιοχής, αλλά κι ενεργοί πολίτες που έχουν τιμηθεί με τη ψήφο των συμπολιτών τους, έζησαν τη φρίκη του ολοκαυτώματος απ’ τη φονική φωτιά της 23ης Αυγούστου και ζουν την απελπισία όσων έμειναν πίσω να θρηνούν πάνω στ’ αποκαΐδια.

Λιβαθινός και Θεοδωρίδης γνωρίζουν καλά αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι δεν εξακολουθούν να ζουν μέσα στο νεκρό τοπίο με τις ψυχές των καμένων γειτόνων και συγγενών τους να κινούνται με κάθε φύσημα του ανέμου ανάμεσά τους, ότι πράξεις αγάπης κι αλληλεγγύης όπως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για τους πάσχοντες, είναι το λιγότερο που μπορούν να προσφέρουν, ανάμεσα σε όσα μέχρι τώρα έχουν προσφέρει.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα