28.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ Η ΓΡΑΒΑΤΑ… ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ Η ΓΡΑΒΑΤΑ… ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Παντελώς άγνωστο το πρωτόκολλο φιλοξενίας για το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς. Αν κάποιοι, μεταξύ αυτών κι η γράφουσα, πίστευαν ότι το πρώτο πάθημα θα του γινόταν μάθημα, γελαστήκαμε οικτρά.

Τούτο επιβεβαιώθηκε για τρίτη φορά χθες κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Οδησσού και του εκεί ομογενή μας Παντελή Μπούμπουρα, που συνοδεύονταν από μεταφράστρια και εκπροσώπους κεντρικών ΜΜΕ, με την υποδοχή απ’ το δήμαρχο να παίρνει αρνητικό πρόσημο.

Πρώτον επειδή για άλλη μια φορά δεν υπήρξε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί σχετικά απ’ τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος Θανάση Αδαμόπουλο νωρίς, αλλά την παραμονή της συνάντησης παρότι υπήρξε συνεδρίαση του Σώματος, ο κος Μπουρνούς δεν ενημέρωσε για την επίσκεψη των ξεχωριστών προσκεκλημένων αν και γνώριζε ότι επρόκειτο ουσιαστικά για εξασφάλιση κάποιας χορηγίας υπέρ του δήμου του.

Δεύτερον επειδή δεν υπήρχε στην αίθουσα ούτε μία κανάτα με νερό, με αποτέλεσμα να σηκωθεί φιλοξενούμενος για να φέρει ένα μπουκαλάκι νερό που αγόρασε απ’ έξω, ώστε να δροσιστεί ο… χορηγός! Τότε φάνηκε να αφυπνίζεται κάπως ο οικοδεσπότης και να ρωτά αν θέλει και κάποιος άλλος, για να του απαντήσει η δημοτική σύμβουλος και Ιωνίδα Σίσσυ Κατσούδα «ευχαριστώ φέραμε μαζί μας!» Τέτοιο ρεζιλίκι…

Και να ‘ταν η πρώτη φορά…

Ας θυμηθούμε πως υποδέχτηκε ο κος Μπουρνούς προ καιρού τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ρ-Π, αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν ήρθε να εγκαινιάσει το Σπίτι Της Εστίας στο Πικέρμι ΠΙΚΕΡΜΙ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ», μια απ’ τα ίδια (καμία ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, καμία προετοιμασία υποδοχής απ’ το δήμο) αν και είχε ειδοποιηθεί καιρό πριν.

Τελικά δεν το ‘χει ο άνθρωπος, πώς να το κάνουμε, με το πρωτόκολλο φιλοξενίας «υψηλών» επισκεπτών στο δήμο κι ούτε θέλει να μάθει περί αυτού. Αντίθετα είναι πιο βολικό να μεταθέτει την άγνοια και τις ευθύνες του, σ’ όσους καλούν εξέχουσες προσωπικότητες, με το επιχείρημα ότι αυτοί πρέπει να κάνουν τις προσκλήσεις που βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο.

Με λίγα λόγια κάποιος στρώνει ένα χαλί ώστε ν’ ανέβει επίπεδο ο δήμος κι ο δήμαρχος δεν κάνει τις προσκλήσεις που επιβάλλεται να κάνει, για να μη το πατήσουν κι άλλοι πλην του ιδίου… Τόσο απλά και ταπεινά!  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα