21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΑΦΗΝΑ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΚΑ

ΡΑΦΗΝΑ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΚΑ

Ο απόλυτος παραλογισμός ενός δημάρχου και των συνεργατών του, που κινούνται σε μια εικονική πραγματικότητα, δημιουργώντας μια φούσκα δήθεν έργων, πολλά με χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, που όπως αποδεικνύεται στερούνται  βάσης. Όταν λοιπόν η φούσκα σκάει απομένει μόνο η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση του δημοτικού κορβανά. Ο λόγος φυσικά για το πολυθρύλητο και πολυδιαφημισμένο πάρκινγκ της οδού Μάντικα, για το οποίο ο Δαμιανός Φαφούτης επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του δήμου αποκαλύπτει:

«Δίνονται με χρηματοδότηση 180.000 € περίπου για κατασκευή και λειτουργία πάρκινγκ το οποίο δεν λειτουργεί και γι’ αυτό νοικιάζουν δίπλα άλλο χώρο για να το λειτουργήσουν ως πάρκινγκ! 
Ο απόλυτος παραλογισμός από την δημοτική αρχή Ραφήνας – Πικερμίου. Πήραν χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο” και κατασκεύασαν εδώ και τρία χρόνια πάρκινγκ στην οδό Μάντικα (παράλληλη της λεωφ. Φλέμινγκ στα δεξιά της, πηγαίνοντας προς πλατεία Ραφήνας). Ο χώρος αυτός χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος χώρος δηλαδή κατάλληλος για χρήσεις όπως για πάρκο, παιδική χαρά κ.α. τσιμενταρίστηκε για να το λειτουργήσει η δημοτική επιχείρηση (ΔΕΑΑΠ) ως πάρκινγκ επί πληρωμή.

Παρά τις υποσχέσεις του κ. Μπουρνούς ότι το επόμενο εξάμηνο θα λειτουργήσει η ΔΕΑΑΠ το πάρκινγκ (το οποίο είχε εξοπλιστεί με εκδοτήριο εισιτηρίων, αυτόματες μπάρες και λοιπό εξοπλισμό) πέρασαν 6 εξάμηνα και τελικά μας αποκάλυψε ότι για τις χρηματοδοτήσεις του Πράσινου Ταμείου δεν επιτρέπεται να αποφέρουν κέρδος (δηλαδή να ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα) τουλάχιστον για πέντε χρόνια !
Προκειμένου λοιπόν η δημοτική επιχείρηση ΔΕΑΠ να ασκήσει την δραστηριότητα του πάρκινγκ επί πληρωμή για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της, προχωράει σε ενοικίαση χώρου έμπροσθεν του κατασκευασμένου & χρηματοδοτημένου για πάρκινγκ χώρου επιβαρύνοντας επιπλέον το ταμείο του Δήμου μας με ενοίκια ! Θυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν ότι η ΔΕΑΑΠ είναι μονομετοχική δημοτική επιχείρηση με μέτοχο 100% το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. 
Να σημειωθεί επίσης ότι μέχρι και το 2010 όλος ο χώρος μπροστά από τη πλαζ Ραφήνας ήταν παραχωρημένος από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας στο Δήμο με συμβολικό αντίτιμο και το χρησιμοποιούσε ως πάρκιγκ. Σήμερα με την άρνηση του κ. Μπουρνού να κρατήσει έστω και ένα μικρό κομμάτι για εκμετάλλευση πάρκινγκ από το Δήμο περνάει μέσω του ΟΛΡ σε ιδιώτες. Οπότε «έπρεπε» η δημοτική επιχείρηση να βρει νέο χώρο εμπορικής εκμετάλλευσης πάρκινγκ.
Τα συμπεράσματα, δικά σας . . .»    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα