26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Μέχρι το Σεπτέμβρη αναμένεται η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλη Μαυρουδή. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο κ. Μαυρουδής η παραίτησή του ήταν να κατατεθεί απ’ το Μάη, αλλά γεγονότα όπως η φιλοξενία προσφύγων στο δήμο τρέναρε για λίγο την αναγγελία, η οποία θα γίνει πλέον το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη.

«Τα 10 χρόνια, μας είπε ο κ. Μαυρουδής, που υπηρέτησα το τόπο μου απ’ τη θέση του αιρετού δημοτικού συμβούλου και μάλιστα τα 8  με την πλειοψηφούσα παράταξη, είναι δημιουργικά αλλά υπεραρκετά, αν και με υποχρέωσαν να καθυστερήσω τουλάχιστον για δύο χρόνια το πρώτο μου βιβλίο (Τριλογία Επιστροφή στη Σμύρνη). Ήταν ευτύχημα για μένα ότι τούτη τη φορά μου είναι ευκολότερο να αποχωρήσω απ’ τη θέση μου στην ελάσσονα μειοψηφία, παραχωρώντας τη θέση μου σε νεότερο συνδημότη μας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα απ’ όσα εγώ σήμερα με τις τόσες υποχρεώσεις μου, ως γιατρός και συγγραφέας.

Οφείλω να ομολογήσω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα πάντα για το καλύτερο μέλλον αυτού του δήμου που αγαπώ ιδιαίτερα. Του τόπου που ζω με την οικογένειά μου. Του τόπου όπου εργάστηκα εγώ κι η γυναίκα μου, που μεγάλωσα το γιο μου, που καλλιέργησα το συγγραφικό μου ταλέντο και δημιούργησα τα βιβλία μου. Του τόπου που δεν θα πάψω να υπηρετώ βοηθώντας όπου χρειαστεί, καθώς παραμένω ένας ενεργός πολίτης με αρκετή πείρα στα κοινά.

Είναι καιρός πλέον να μπουν νέοι άνθρωποι στο δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι θα φέρουν τον αέρα ανανέωσης, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, αλλά κι η πατρίδα, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Αυτή η παραίτηση, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε άλλη σκέψη πλην της απόφασης του κ. Μαυρουδή να αφιερωθεί ακόμα περισσότερο στο συγγραφικό του έργο, αλλάζει άρδην το σκηνικό, εν αναμονή της νέας παρουσίας που θα καλύψει το κενό. Αν συνυπολογιστεί ότι ο Σπύρος Κάρλος έχει εκλεγεί στο Πικέρμι όπου η παράταξη του κ. Χριστόπουλου δεν εξέλεξε σύμβουλο, η θέση του κ. Μαυρουδή θα πληρωθεί απ’ τον πρώτο επιλαχόντα σύμβουλο της δημοτικής ενότητας Ραφήνας, Γιώργο Γιάννακα. 

Εμείς απλά να ευχηθούμε καλή τύχη και συνέχεια τόσο στον κ. Μαυρουδή, όσο και στο κ. Γιάννακα, που είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει αέρα δυναμικής ανανέωσης του δημοτικού συμβουλίου, όπως υπαινίχτηκε κι ο κ. Μαυρουδής.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα