16.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΗΓΑΣ – ΝΤΑΜΑ – ΒΑΛΕΣ Μ’ ΕΝΑ ΑΣΣΟ ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΚΑ,...

ΡΗΓΑΣ – ΝΤΑΜΑ – ΒΑΛΕΣ Μ’ ΕΝΑ ΑΣΣΟ ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΚΑ, ΑΚΤΥΠΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!

Το απόλυτο χαρτί στο πόκερ είναι: τα φύλλα Άσσος, Ρήγας, Ντάμα, Βαλές, Δέκα στη σειρά,  έχοντας το ίδιο χρώμα (χρώμα στα χαρτιά εννοούμε το καρό, κούπα, σπαθί ή μπαστούνι), αν σας έρθει ποτέ, απολαύστε το, γιατί είναι πολύ πιθανό να μην το ξαναδείτε στη ζωή σας. Η ντάμα είναι δυνατότερη του βαλέ και ο ρήγας δυνατότερος της ντάμας και του βαλέ. Το φύλλο όμως με την μεγαλύτερη δυναμικότητα όλων είναι ο άσος.

Κοιτάζοντας την εικόνα των τριών αυτοδιοικητικών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, τον πρώην δήμαρχο και νυν Γ.Γ. Βασίλη Πιστικίδη(αριστερά), την δημοτική σύμβουλο Σίσσυ Κατσούδα και τον αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή, στο νου μας ήρθε η εικόνα των τριών ισχυρών τραπουλόχαρτων, που αν συνδυαστούν μ’ ένα άσσο κι ένα δέκα δίνουν το ακτύπητο φλος ρουαγιάλ, αν βέβαια είναι του ιδίου χρώματος.  

Εκείνο που απομένει είναι να ανακαλύψουμε αν υπάρχουν ο Άσσος και το Δέκα κι αν τα χαρτιά μπορούν να έχουν το ίδιο χρώμα. Αν πετύχουμε ένα τέτοιο συνδυασμό τότε σίγουρα ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα μιλήσει με τη τύχη του.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα