18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΗΝΑΚΗ

ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΗΝΑΚΗ

Η μεγαλειώδης νίκη του Ηλία Ψηνάκη στη θέση του δημάρχου Μαραθώνα, με την πρώτη και με διαφορά, γέμισε αγαλλίαση όσους ήθελαν να αποτινάξουν το καθεστώς Λουίζου, όπως έλεγαν.

Κοντά πέντε μήνες μετά, η ευφορία και η προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, αργοσβήνουν, αφού ο Ηλίας, δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί το βαρύ φορτίο ενός δήμου με ιδιαίτερα προβλήματα και ασσυμετρίες μεταξύ των τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων,  που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει.

Πριν καλά-καλά κλείσουν οι πρώτες εκατό μέρες της δημαρχίας Ψηνάκη, οι πρώτες ρωγμές στη βιτρίνα του Μαραθώνα εμφανίστηκαν με τρεις μέχρι στιγμής παραιτήσεις, η πρώτη πέρασε σχεδόν απαρατήρητη καθώς αφορούσε τον κ. Θεοφιλάτο, ο οποίος παραιτήθηκε από το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα και πήγε σπίτι του, γιατί ως φαίνεται δεν ταίριαξαν τα χνώτα του με αυτά της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε.

Δεύτερη και περισσότερο ηχηρή παραίτηση απ’ τη θέση του αντιδημάρχου που ακολούθησε την πρώτη, ήταν του Κώστα Τσίρκα, ο οποίος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας στην ιδιωτική του ενασχόληση. Πολλοί είναι αυτοί ωστόσο που αναρωτιούνται για τα βαθύτερα αίτια που τον οδήγησαν σε παραίτηση, αφού ο φόρτος εργασίας ως επαγγελματίας του ήταν γνωστός από τη στιγμή που αποδέχτηκε την αντιδημαρχία.  Νέος αντιδήμαρχος στη θέση Τσίρκα ανέλαβε ο Βασίλης Τσουπράς ανιψιός του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Ζαγάρη.

Η πλέον ηχηρή ωστόσο παραίτηση, είναι του Αλέξανδρου Σόμογλου, που άφησε την έμμισθη θέση του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, που τα τοπικά κουτσομπόλικα πουλάκια μεταφράζουν είτε ως παρέμβαση στο έργο του, σημειωτέων ότι ο Αλέξανδρος ήταν το πλέον κατάλληλο πρόσωπο στην εν λόγω δημοτική επιχείρηση ως αθλητικός συντάκτης, είτε ως αποτέλεσμα της ανάγκης του να ασχοληθεί περισσότερο με τη δουλειά του ως δημοσιογράφος, κάτι που δεν ακούγεται ιδιαίτερα πιστικό από τη στιγμή μάλιστα που κατείχε έμμισθη θέση.

Έτσι ή αλλιώς γεγονός είναι, αν συνυπολογιστεί και η δυσαρέσκεια πολλών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου απ’ τον κ. Ψηνάκη, ότι ο Ηλίας θα πιεστεί πολύ το ερχόμενο διάστημα εκ των έσω, με αποτέλεσμα, όπως ευρέως συζητιέται στην περιοχή, ή να αλλάξει συνήθειες ή να παραιτηθεί.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα