18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ«ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ…» ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

«ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ…» ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

Δυο βήματα απ’ το κέντρο της Ραφήνας κι όμως στη Θεοτόκο στα Περιβολάκια η κορύφωση του Θείου δράματος με τη Σταύρωση του Θεανθρώπου θυμίζει έντονα παραδοσιακή τελετουργία γραφικού ορεινού χωριού. Ανάμεσα στα πεύκα, με ασβεστωμένες πεζούλες, με τους πιστούς να παρακολουθούν μέσα κι έξω απ’ το ναό, με τον παπά-Χρύσανθο να κουβαλά ευλαβικά τον Εσταυρωμένο, με τα παπαδάκια να προηγούνται, τους προσκόπους και οδηγούς τιμητική φρουρά δεξιά κι αριστερά του εσταυρωμένου Σωτήρα και τους πιστούς να παρακολουθούν συγκινημένοι το θείο δράμα.

Πόσο ωραίο να ζεις σε μια περιοχή που σου προσφέρει τόσες εναλλαγές! Το πολύβουο λιμάνι, η πόλη με το κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλά κι οι οικισμοί με τις ενορίες τους μικρά χωριά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε απ’ τα χωριά της επαρχίας. Ποιος ο λόγος λοιπόν να φύγει κανείς, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, μακριά απ’ ένα τόσο ευλογημένο τόπο;

Κι ως φαίνεται δεν είμαστε οι μόνοι που διαλέξαμε απόψε να παρακολουθήσουμε το θείο δράμα στη Θεοτόκο του βουνού, αφού ήταν εκεί κι ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, με τους αντιδημάρχους Δήμητρα Τσεβά, Βαγγέλη Μπουρνούς και Αντώνη Παλπατζή, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, αλλά κι η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καλλιτεχνούπολης Ειρήνη Σαρηκώστα.  

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα