21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σήμερα, 43 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, η πράξη τους συνεχίζει να αποτελεί το επιστέγασμα της αντίστασης της νεολαίας και του λαού, που πυροδότησε την ανατροπή των συνταγματαρχών και άνοιξε το δρόμο προς τη Δημοκρατία. 
Η συλλογική μνήμη έχει σφραγίσει ανεξίτηλα την εξέγερση αυτή, ως ορόσημο του αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη. Σηματοδότησε την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία, τη διασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης και δράσης, την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών, των συνταγματικών εγγυήσεων και της αξιοπρέπειας των πολιτών.
Όλα αυτά που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα, οι μνήμες του Πολυτεχνείου μας θυμίζουν ότι κατακτήθηκαν με αγώνες, χάθηκαν ζωές για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα των πολιτών. Αυτό μας καθιστά υπεύθυνους για να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες απέναντι σε κινδύνους και επιβουλές μιας εποχής κρίσης.
Στις μέρες μας που οι πολίτες υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια και μάχονται για την καθημερινότητά τους πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς τους ίδιους, για την κοινωνία μας, μα κυρίως για τα παιδιά μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα