26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «40 ΝΕΑ HOT SPOTS» όπου περιλαμβάνει μεταξύ των περιοχών και τη Ραφήνα, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων για το φλέγον ζήτημα, αφού εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης της κατασκήνωσης του δήμου Ζωγράφου που μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του, δόθηκε για την εγκατάσταση προσφύγων σ’ αυτές.

Ο συνάδελφος στο άρθρο του, τουλάχιστον στη περίπτωση της Ραφήνας, μάλλον δεν έχει ακριβείς πληροφορίες γιατί:

1ον Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου εδώ και καιρό ήξερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου να δώσει την κατασκήνωση ιδιοκτησίας του στη Ραφήνα για τη φιλοξενία προσφύγων.

2ον Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ενημερώθηκε άμεσα για την υπόθεση και μάλιστα πήρε έγγραφες διαβεβαιώσεις απ’ τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα σχετικά με τους πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στη περιοχή του (μανάδες και παιδιά) και μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π ανακοινώθηκαν οι υπουργικές αυτές αποφάσεις.  

3ον Στη κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης των υπαρχόντων οικίσκων και των βοηθητικών χώρων προ μηνός, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες εγκατάστασης των προσφύγων και

4ον Ήδη έχει προγραμματιστεί ανοικτή εσπερίδα στις 23 Ιουνίου που υποστηρίζεται από σύσσωμο τον τοπικό έντυπο και διαδικτυακό τύπο, όπου θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ενώ χαιρετισμό με σημαντικές επισημάνσεις θα κάνει η Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη.

Οπότε υπάρχει πλήρης κάλυψη στην ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι εφ’ όσον δεν μπορούν να αποκλείσουν την περιοχή τους απ’ την υποχρέωση της υποδοχής προσφύγων που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες, το καλύτερο που μπορούν να πετύχουν είναι να ενημερωθούν για τις δεσμεύσεις που υπάρχουν. Και οι ενδείξεις κλείνουν στο ότι οι δεσμεύσεις αυτές είναι εξόχως καθησυχαστικές, ώστε να συνυπάρξουν αρμονικά με τους φιλοξενουμένους πρόσφυγες.

Προς τούτο καλούμε το συνάδελφο του Πρώτου Θέματος να παραβρεθεί στην εκδήλωσή μας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7,30 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου στην οδό Αραφηνιδών Αλών στη Ραφήνα,  ώστε να παρακολουθήσει από κοντά πως δρουν ευνομούμενες πολιτείες και πως αγγίζουν θέματα υψηλής σημασίας για τη τοπική κοινωνία, σ’ ένα μικρό Δήμο, αυτό της Ραφήνας-Πικερμίου, που δείχνει να πρωτοπορεί Πανελλαδικά, συζητώντας μια υπόθεση που απασχολεί την πατρίδα, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Η Ραφήνα μετά τα όσα διευκρινιστικά αναφέρθηκαν, μάλλον δε μπορεί να συμπεριληφθεί στα όσα αναφέρονται στο άρθρο του Πρώτου Θέματος περί δήθεν άγνοιας του γεγονότος. Αυτά για να αρθεί η όποια παραπληροφόρηση, που υπάρχει ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες της περιοχής.    

   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα